Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost inaugurata Centrala Termica nr. 13 din Mangalia

ro

22 Dec, 2004 00:00 1018 Marime text

S.C. "Rominterm" S.A., certificata in privinta calitatii si protectiei mediului

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Parteneriatului Public si Privat dintre S.C. "Rominterm" S.A. si Primaria Mangalia * Unitatea termica deserveste aproximativ 800 de persoane * Lucrarile de dezafectare, reabilitare si modernizare a centralei au demarat la mijlocul lunii iulie si au fost finalizate patru luni mai tarziu, iar investitia s-a ridicat la aproximativ 350 mii de dolari * Panglica inaugurala a fost taiata de primarul Zamfir Iorgus si directorul general al societatii, Iulian Staicu * Societatea "Rominterm" a primit Certificatul de calitate ISO 9001:2000 si Certificatul de mediu ISO 1401:1996

In cadrul Parteneriatului Public si Privat dintre S.C. "Rominterm" S.A. si Primaria Mangalia, a avut loc, ieri, inaugurarea Centralei Termice nr. 13 situata pe strada Muncitorului. Evenimentul s-a desfasurat ca urmare a programului pe trei ani de reabilitare si modernizare a celor 28 de centrale termice din municipiu. La inaugurarea unitatii termice au participat primarul Zamfir Iorgus, viceprimarul Liviu Botas, conducerea societatii "Rominterm" si mai multi consilieri locali.Potrivit declaratiilor directorului general al "Rominterm", Iulian Staicu, Centrala Termica nr. 13 este cea de-a doua unitate de acest gen care a fost inaugurata pana in prezent in cadrul Parteneriatului Public si Privat dintre cele doua institutii. "Centrala deserveste aproximativ 800 de persoane, deoarece aceasta unitate termica a preluat si vechea centrala nr. 4, care functiona inca din anul 1968 la randamente scazute", a apreciat Staicu. Acesta a mentionat ca lucrarile de dezafectare, reabilitare si modernizare a centralei au demarat la mijlocul lunii iulie si au fost finalizate patru luni mai tarziu, iar investitia s-a ridicat la aproximativ 350 mii de dolari. Dupa taierea panglicii inaugurale, primarul Zamfir Iorgus a declarat ca este deosebit de bucuros ca "aproximativ 800 de cetateni ai municipiului beneficiaza din aceasta iarna de conditii normale de trai, iar agentul termic nu mai reprezinta o povara nici pentru locuitorii Mangaliei si nici pentru administratia publica locala". Totodata, Iorgus a felicitat conducerea "Rominterm" pentru modul in care si-a desfasurat activitatea pe parcursul acestui an, cu atat mai mult cu cat, in 2004 societatea a modernizat si Centrala termica nr. 8, care a inceput sa distribuie caldura si apa calda de la sfarsitul saptamanii trecute. "Parteneriatul Public si Privat inaugurat in premiera nationala la Mangalia a facut ca societatea care se ocupa de distribuirea agentului termic in municipiu sa aiba foarte multe solicitari pentru a putea deservi si alte localitati, precum Medgidia, Tulcea, Oltenita, Giurgiu, etc. Chiar daca au fost numeroase voci care anuntau ca acest parteneriat nu va fi in folosul comunitatii, iata ca acest experiment s-a realizat cu succes la Mangalia, iar problema caldurii s-a rezolvat", a opinat Zamfir Iorgus.

Calitatea "Rominterm", recunoscuta international

Reabilitarea centralelor termice a fost realizata integral cu tehnologie de ultima ora, ceea ce a dus la cresterea randamentului sistemului termic, la reducerea costurilor operationale, dar si la automatizarea unitatilor. Toate acestea au ca efect benefic furnizarea caldurii si a apei calde in regim permanent pentru aproximativ 60% din populatia municipiului, bransata la sistemul "Rominterm". Totodata, familiile care beneficiaza de serviciile societatii platesc gigacaloria cu aproximativ 5-30% mai putin fata de iarna trecuta, fapt care a dus la cresterea numarului persoanelor care s-au rebransat la sistemul termic. Directorul general Iulian Staicu a facut ieri si o scurta prezentare a activitatii desfasurate de societatea pe care o conduce pe parcursul anului in curs, dar si a obiectivelor propuse spre realizare in 2005. "Incepand cu anul viitor si pana in 2008, dorim sa finalizam lucrarile de reabilitare si modernizare a tuturor centralelor din Mangalia, care vor functiona atat pe baza de combustibil lichid, dar si cu ajutorul energiei solare", a anuntat Staicu.Prezent la eveniment, directorul executiv al "Germanischer Lloyd Certification Europa de Sud-Est", Daniel Savu, a declarat ca dupa analizarea activitatii "Rominterm", in luna octombrie, societatea a primit propunerea de certificare atat pe probleme de protectie a mediului, cat si pentru calitate. Acesta a inmanat directorului "Rominterm" Certificatul de calitate ISO 9001:2000 si Certificatul de mediu ISO 1401:1996.In Mangalia, societatea "Rominterm" si-a inceput activitatea in anul 2002 si a inceput sa opereze sistemul de termoficare al municipiului la 1 mai 2003.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii