Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Adoptia - dialog deschis pentru o mai buna intelegere", la Hotel Mamaia

ro

28 May, 2010 03:41 1245 Marime text
Astăzi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa organizează, în parteneriat cu Oficiul Român pentru Adopţii, dezbaterea publică cu tema „Adopţia - dialog deschis pentru o mai bună înţelegere". Evenimentul va avea loc la Hotel Mamaia, începând cu ora 10.00.

Oficiul Român pentru Adopţii continuă în 2010 implementarea acestui program naţional cu scopul general de a sprijini profesioniştii din cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea informării publicului larg cu privire la procedura şi particularităţile adopţiei.

Întâlnirea va fi o oportunitate pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa să promoveze adopţia în vederea creşterii numărului de beneficiari, prin informaţiile transmise cu privire la specificitatea adopţiei la nivel local şi prin dialogul factorilor implicaţi. Programul vizează două componente principale: informarea comunităţii cu privire la adopţie şi elaborarea unei strategii de recrutare a familiilor adoptatoare.

În cadrul dezbaterii va fi prezentat un material privind situaţia actuală a activităţilor desfăşurate de Biroul Adopţii din cadrul DGASPC Constanţa: aspecte specifice judeţului, situaţia adopţiilor ilustrată prin date statistice, probleme cu care se confruntă specialişti din Constanţa, categoriile de copii greu de adoptat, dar şi strategiile de recrutare folosite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii