Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aglomeratie la maternitate (video)

ro

30 Jul, 2010 03:11 3912 Marime text
nasteri_multe4.jpgSute de femei au adus pe lume copii în condiţii greu de imaginat. Mamele, internate în Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă au stat înghesuite in saloane, la temperaturi de peste 30 de grade şi au fost externate înainte de a se reface complet.

Medicii spun că nu au o soluţie pentru confortul femeilor. Paturile sunt puţine, la fel şi personalul din unitatea sanitară.

nasteri_multe2.jpgNumărul mare al gravidelor care s-au prezentat la Spitalul Judetean Constanţa ia forţat pe medici să facă externări timpurii. Mamele care au adus pe lume copii pe cale naturala au fost trimise acasă la doar 48 de ore după naştere, desi in mod normal externarea se facea la 72 de ore. Din lipsă de paturi si femeile care au nascut prin cezariana au plecat mai repede din unitatea sanitară. Ele au fost externate la 72 de ore de la intervenţia chirughicală, desi ar fi trebuit sa stea in spital patru zile. Medicii spun ca s-au confruntat cu o avalansa de paciente care au necesitat internarea în secţia de obstretică ginecologie. Aici femeile nu au avut parte însă de cel mai bun tratament. Au stat înghesuite in saloane la temperaturi de peste 30 de grade. Iar situaţia s-ar putea complica odată cu restructurările. In ultima saptamana in clinica de Obstretica Ginecologie II care este dotata cu 60 de paturi au fost internate 190 de paciente . La fel de aglomerata a fost si clinica de Obstretica Ginecologie I, acolo unde au fost internate peste 150 de femei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii