Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alege să investeşti şi în viitorul tău! O alternativă pentru pensie - asigurarea de viaţă cu acumulare

ro

10 Oct, 2012 02:58 2924 Marime text

Eureko_Gabriela_Merean-_Vanzari.jpg„Fiecare dintre noi trebuie să devină responsabil, să economisească pentru perioada în care se va pensiona, pentru ca în momentul retragerii din activitatea profesională să nu depindă în totalitate de pensia de stat", spune în interviul acordat cotidianului nostru doamna Gabriela Merean, director naţional de vânzări Eureko.

De ce este necesară o asigurare de viaţă?

O asigurare de viaţă nu mai este de multă vreme un lux sau un moft al oamenilor cu posibilităţi financiare mai mari, ci este o necesitate a fiecăruia dintre noi, a stilului de viaţă contemporan. Este singurul produs financiar care-ţi asigura protecţia financiară şi, după caz, a familiei tale, lucru cu atât mai important dacă tu eşti acela care aduce în casă venitul lunar familial cel mai mare. O asigurare de viaţă îţi oferă protecţie în cazul în care ţi se întâmplă ceva (invaliditate, accident, incapacitate temporară de muncă etc.), iar daca tu păţeşti ceva foarte grav, îi asigură familiei tale suma necesara menţinerii aceluiaşi nivel de trai, pentru o anumita perioadă după producerea riscului asigurat (decesul, invaliditatea asiguratului etc.). Rolul fundamental al unei asigurări de viaţă este protecţia, caracteristică pe care nu o mai întâlnim la niciun alt produs financiar.

Totodată, dezvoltarea pieţei de asigurări, în general, şi a gamei de produse oferite de companiile de profil au făcut ca, pe lângă asigurarea protecţiei, asiguratul să mai poată economisi şi pentru o componentă de economisire. Astfel, avem asigurări de viaţă prin care se poate economisi pentru momentul retragerii din activitatea profesională, pentru studii etc. Posibilităţile sunt diverse şi multiple, deoarece piaţa este în continuă dezvoltare, produsele sunt flexibile, pentru a răspunde nevoilor de asigurare ale clienţilor.

Care sunt beneficiile unei asigurări de viaţă cu acumulare?

În cazul unei asigurări de viaţă tradiţionale cu acumulare, la data expirării contractului beneficiezi de suma economisită, iar în cazul decesului asiguratului, beneficiarii primesc sumele stabilite prin contractul de asigurare. Eureko a relansat de curând asigurarea tradiţională de viaţă cu acumulare „Rezerva Ta" într-o nouă variantă - „Rezerva Ta Standard". Aceasta este mult mai flexibila şi adaptată cerinţelor pieţei, atent studiate şi analizate pe portofoliul actual al Eureko Asigurări. „Rezerva Ta Standard" oferă clienţilor posibilitatea de a utiliza la expirare capitalul garantat pentru a achiziţiona o nouă asigurare şi a beneficia de o rentă. La contractul de bază se pot ataşa mai multe poliţe suplimentare, asigurând astfel o sumă de bani disponibilă imediat pentru o situaţie urgentă şi nedorită.

Şi totuşi, de ce o astfel de asigurare? Cum vă convingeţi clienţii să achiziţioneze o astfel de asigurare?

Noi ne-am propus ca, prin acest produs, fiecare client să poată investi în viitorul său, iar în acest sens asigurarea tradiţională de viaţă cu acumulare „Rezerva Ta Standard" răspunde şi alungă grijile şi nevoile financiare pe care oricare dintre noi le-ar putea avea la bătrâneţe.

Orice persoană interesată în menţinerea aceluiaşi stil de viaţă şi după pensionare, care nu se bazează pe un alt suport financiar, tinerii căsătoriţi sau necăsătoriţi care vor să economisească în vederea realizării unui vis au acum această posibilitate de a economisi în condiţii sigure prin „Rezerva Ta Standard".

Pentru o poliţă „Rezerva Ta", prima minimă anuală de asigurare este de 1.000 de lei, ceea ce înseamnă 83,33 de lei pe luna, adică mai puţin de 20 de euro, pe care fiecare client ar trebui să-i pună deoparte pentru a putea astfel economisi printr-o asigurare de viaţă. Vi se pare un efort financiar mare pentru un venit suplimentar la bătrâneţe? Şi gândiţi-vă care este situaţia actuală a celor care, în prezent, trăiesc strict din pensia de stat. Nici nu mai menţionăm care va fi situaţia celor care vor trai doar din pensia de stat peste 20 de ani. În mod evident, pensia de stat nu va mai fi suficientă, dacă nu cumva deja nu mai este pentru o mare parte a pensionarilor români. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să devină responsabil, să economisească pentru perioada în care se va pensiona. Fiecare este responsabil pentru el!

Cum este clientul român din punct de vedere al asigurărilor de viaţă?

Cerinţele clientului român s-au diversificat foarte mult în ultimii ani, fiind influenţate şi de împrejurările macroeconomice. Dificultăţile financiare venite pe fondul crizei i-au determinat pe români să fie mult mai atenţi cum şi pentru ce îşi cheltuiesc banii. Se informează mai mult atunci când achiziţionează un produs, iar asigurările de viaţă nu fac excepţie. Să nu uităm că un contract de asigurare de viaţă este un contract de lungă durată, de minim 15-20 de ani, un angajament financiar pe termen lung asumat de către asigurat.

Cât va fi pensia asiguratului la finalul unui contract „Rezerva Ta Standard"?

Vă puteţi alege pensia în funcţie de capitalul garantat la expirare care se acumulează în contul dumneavoastră. După cum am menţionat mai devreme, prima minimă anuală este de 1.000 de lei, însă cu cât prima este mai mare, cu atât capitalul garantat la expirare va fi mai mare.

Probabil că foarte mulţi clienţi se întreabă de ce să nu pună banii la bancă?

Este mai avantajos pentru oricine să economisească printr-un astfel de produs pentru că pe de o parte asigurarea de viaţă va asigura protecţia, iar pe de altă parte capitalul garantat la expirare nu este considerat un venit impozabil, cel puţin în conformitate cu prevederile legale în vigoare actuale. Produsul nostru „Rezerva Ta Standard" este un instrument de economisire şi protecţie. O bancă nu te protejează de necazuri şi nici nu te despăgubeşte la fel cum o poate face un asigurător, conform termenilor şi condiţiilor stabilite în contractul de asigurare.

Ce protecţie îmi oferă „Rezerva Ta Standard"?

Este foarte important de ştiut că la contractul de bază se pot ataşa asigurări suplimentare care acoperă riscuri legate de sănătate, iar consultanţii noştri recomandă fiecărui client, în funcţie de nevoile specifice de asigurare, asigurările suplimentare care i-ar asigura protecţia necesară în faţa riscurilor la care este expus. Spre exemplu, prin asigurarea de scutire de la plata primelor de asigurare în cazul decesului sau invalidităţii contractantului, Eureko va prelua plata primelor de asigurare până la finalul contractului, dacă se produce riscul asigurat.

Care este durata pe care se poate încheia o asigurare de acest tip?

Durata o alegeţi dumneavoastră, dar există un minim de 15 ani pe care l-am stabilit astfel încât efectele scontate ale unui astfel de contract de asigurare să poată fi atinse. Fiind vorba despre economisire, această durată nu este legată de vârsta dumneavoastră de pensionare, însă vârsta asiguratului la data de intrare în vigoare a contractului este de minim 18 ani şi de maxim 60 de ani, iar la data expirării contractului vârsta acestuia nu poate fi mai mare de 75 de ani.

Poate clientul să modifice contractul?

Contractul este foarte flexibil şi poate fi modificat în funcţie de nevoile şi posibilităţile financiare ale fiecărui client în parte. Se pot modifica durata contractului, suma asigurată primită în cazul producerii riscului şi nu în ultimul rând modalitatea de plată, care poate fi lunară, trimestrială, semestrială, anuală sau primă unică.

Totodată, în cazul în care clientul nu plăteşte primele de asigurare, contractul poate fi readus în vigoare în termen de maxim 1 an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii