Amendă de 10.000 de lei și oprire temporară, până la remedierea deficiențelor, pentru un restaurant din Vadu, județul Constanța
Amendă de 10.000 de lei și oprire temporară, până la remedierea deficiențelor, pentru un restaurant din Vadu,Un restaurant din Vadu, județul Constanța, a fost controlat de reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, rezultatele controlului conducând la o amendă de 10.000 de lei.
De asemenea, autoritățile au decis și oprirea temporară, până la remedierea deficiențelor constatate.
Potrivit CJPC, s-au descoperit produse neconforme în cantitate de 1.038 kg, în urma controlului sigilându-se camera de congelare cu produse neconforme.
În plus, conform sursei citate, s-a făcut vorbire că pentru cantitatea de produse neconforme ar urma să se facă sesizare către organele penale.
Iată deficiențele constatate de CJPC:
„- produse alimentare cu schimbare stare termica din produs refrigerat in produs congelat
- produse alimentare fara elemente de identificare si carcaterizare, ce au fost scoase din ambalajul original si rembalate de catre operatorul economic fara a mai exista informatii cu privire la data de valabilitate. Conform declaratiilor angajatului au fost achizitionate refrigerate si congelate in camera de congelare
- produse alimentare si materii prime cu ddm depasit din 2019,2020,2021 si mai, septembrie 2022
- fire electrice iesite din parte, fara capac/ protectie
- igiena precara
- excremente animal in zona de spalate vase
- muste in blocul alimentar
- ustensile neprofesionale
- cosuri gunoi fara capac
- usile de la masa rece nu se puteau deschide, fiind din cauza depunerilor de grasime/ murdarie
- nu se respecta vecinatate produselor alimentare
- preparate culinare tinute la temperatura camerei
- in frigiderele de Pepsi se depoziteaza produsele alimentare
- cloramina expirata
- oua neigenizate langa fructe
- nu se respecta vecinatatea la produsele alimentare
- depozitare materii prime direct pe paviment
- decongelare la temperatura camerei
- camera congelare cu produse alimentare ce aveau un miros intepator de alimente modificate organoleptic“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp