Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Rompetrol Rafinare au plantat o mie de platani. Ei vor un mediu mai curat (galerie foto)

ro

31 Mar, 2018 00:00 3205 Marime text
Peste 300 de angajaţi ai Rompetrol Rafinare au plantat, ieri, 1.000 de platani la intrare în oraşul Năvodari, în apropiere de benzinăria Rompetrol, pe drumul dintre Năvodari şi Corbu. Entuziaşti, angajaţii companiei, de toate vârstele, au lucrat în echipe şi au ajutat voluntar, din dorinţa de a avea un mediu mai curat, un oraş mai verde şi mai frumos.
 
„Am profitat de prima zi în care timpul ne-a permis să plantăm copacii şi am demarat această acţiune. Peste 300 de angajaţi ai societăţilor prezente pe platforma Rompetrol plantează 1.000 de copăcei. În acest fel, reuşim să punem o pată de culoare pe o zonă care ar fi rămas cu ruine vechi dintr-o estacadă de conducte. Este un platou care nu poate fi folosit pentru alte construcţii sau în mod industrial, deoarece pe dedesubt sunt conducte şi cabluri electrice. Motiv pentru care am decis să plantăm cei 1.000 de platani. Sperăm să fie o primăvară frumoasă, să se prindă copacii. Platanii sunt copaci care folosesc multă apă din sol, ceea ce este avantajos pentru noi, deoarece toată platforma este situată într-o zonă mlăştinoasă. Mai mult, copacii ne vor oferi mai mult oxigen. Această acţiune este mai de amploare. Noi plantăm pe unde avem locuri libere. Şi în interiorul rafinăriei, şi în exteriorul ei. Refacem gazonul şi locurile verzi“, a declarat Ioan Tauş, director general al companiei Midia Maritime Terminal (MMT).
 
Acţiunea de vineri a Rompetrol Rafinare confirmă faptul că mediul înconjurător este o prioritate pentru companie. „Facem parte dintr-o industrie poluatoare. Încercăm să demonstrăm, prin ceea ce facem, construim şi exploatăm, că nu merităm acest titlu. Tehnologiile au avansat, mentalitatea oamenilor s-a schimbat şi, cel puţin în ultimii 15 ani, eu nu ştiu de vreo poluare produsă care ar fi ridicat probleme de mediu. Ceea ce facem este firesc, deoarece suntem genul de industrie care încercă să-şi îmbunătăţească imaginea. Suntem o industrie petrolieră care se ocupă şi de oxigenul din Năvodari, pe care nu-l poluează, datorită filtrelor şi instalaţiilor de mediu care au fost implementate, cu preţul a câtorva milioane bune de euro, în ultimii ani. Încercăm să unim două chestii care par antagonice: industrie petrolieră şi mediul înconjurător“, a mai spus Ioan Tauş, director general al companiei Midia Maritime Terminal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii