Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antonio, tatal a doi baieti are nevoie de ajutor (document)

ro

21 Dec, 2009 05:28 2076 Marime text
sursa_foto_libertatea.jpgPotrivit medicilor, bărbatul, bolnav de leucemie, mai are de trăit doar şase luni dacă nu reuşeşte să ajungă la Viena, pentru tratament şi un eventual transplant.

Pentru început ar avea nevoie de aproximativ 15.000 de euro, însă peste 100.000 de euro este suma care poate să-l salveze, bani pe care familia acestuia nu-i are.

În luna iulie, locotenentul comandor Antonio Ichim, de 38 de ani, din Mangalia, era diagnosticat cu mielom multiplu. Organismul său nu a reacţionat la citostatice şi în scurt timp s-a instalat leucemia. Pentru el şi familia lui, vestea a venit ca un trăsnet. „Mă tot întreb cu ce am greşit. Am doi băieţi, Bogdan şi Cristian, de care sunt tare mândru, dar mi-e teamă că nu o să mai apuc să-i văd mari", sunt câteva dintre cuvintele lui Antonio, pe care nu încetează să le repete. Totuşi, Liliana, soţia lui, în ciuda durerii pe care o simte, încă nu şi-a pierdut speranţa. Spune că Dumnezeu este mare şi că ea crede în el cu tărie, aşa că nu poate să se gândească decât la faptul că totul va fi bine. Liliana a precizat, printre lacrimi, că cel mai rău lucru este că tratamentele nu au fost eficiente până acum, iar boala şi starea lui Antonio, în momentul de faţă, s-au agravat.

În plus, medicii le-au dat o veste şi mai dureroasă: bărbatul mai are de trăit doar şase luni. Singura lui speranţă sunt medicii de la o clinică din Viena, unde deja este programat pentru investigaţii, pe 25 ianuarie 2010.

Antonio a absolvit Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa şi deţine gradul de locotenent comandor, la UM 02150 CO. Este un om puternic, optimist, însă cei 15.000 de euro de care are iniţial nevoie, până în ianuarie şi restul, de până la 100.000 de euro reprezintă mult prea mult pentru familia acestuia. „Vreau să lupt pentru a învinge boala, de dragul copiilor mei. Singura mea şansă este să ajung la Viena, unde tratamentul şi transplantul costă 100.000 euro, sumă ce eu nu mi-o pot permite. Sper să obţin fonduri prin formularul E112, dar toată procedura este extrem de greoaie, iar eu nu am timp", sunt cuvintele unui om care imploră viaţa, însă şi pe toţi ceilalţi, care pot să-l ajute, să-i mai dea o şansă: „Daţi-mi o şansă, ajutaţi un om care vrea să trăiască, un om care mai are multe de făcut pe acest pământ."

Starea lui Antonio se agravează de la o zi la alta. Mielom multiplu Ig G Lambda stadiul III, nonresponsiv la tratament, anemie şi trombocitopenie secundară, ulcer piloric cronic şi helicobacter pylori pozitiv este diagnosticul dat de specialiştii Spitalului Militar din Constanţa. Totuşi, nici ei, nici cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Fundeni sau Floreasca din Bucureşti nu au reuşit să pună capăt acestui coşmar al familiei Ichim.

Haideţi împreună să le facem un Crăciun fericit celor doi băieţi ai familiei Ichim, Bogdan şi Cristian, de 11, respectiv 2 ani şi să le salvăm tatăl.

Persoanele care vor să-l ajute pe Antonio pot depune bani în conturile:

RO05RZBR0000060003359316 lei sau

RO84RZBR0000060009596061 euro.

Acestea sunt deschise la Raiffeisen Bank, sucursala Mangalia, pe numele Ichim Antonio.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii