Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul 1432 (video)

ro

08 Dec, 2010 03:29 2299 Marime text

anul_nou_musulmani_3.jpgPentru musulmani, astãzi este prima zi a anului 1432. Dupã tradiţia islamicã, momentul le reaminteşte adepţilor lui Allah de debutul unei noi ere, când profetul Mohammed şi-a început cãlãtoria istoricã de la Mecca la Medina. Potrivit tradiţiei, pe 7 decembrie 2010, începe prima lunã a calendarului Islamic Muharrem, zi în care musulmanii intrã în anul 1432! Acest moment le reaminteşte adepţilor lui Allah de începutul unei noi ere, la 16 iulie 622, când profetul Mohammed a pornit în cãlãtoria istoricã de la Mecca la Medina.

anul_nou_musulmani_1.jpgEvenimentul este cunoscut sub numele de Hegira, care înseamnã emifrare, şi este considerat de musulmani ca fiind data de la care începe calendarul islamic. Pentru cã anul islamic are doar 354 de zile, trecerea în luna Muharrem se face mai repede decât la celelalte popoare. Se spune cã, din anul 622, Profetul Mohammed a început propovãduirea credinţei în Allah în toatã lumea islamicã, astfel cã în anul 8 dupã Hegira, luna Ramazan, acesta reuşeşte sã cucereascã Mecca. În anul 11 dupã Hegira, 632 în tradiţia creştinã, Profetul Mohammed s-a stins din viaţã la Medina. În România, membrii cultului musulman sãrbãtoresc anul nou dupã calendarul gregorian. Anul nou islamic este însã marcat prin rugãciuni şi diferite activitãţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • HALIL OSMAN 08 Dec, 2010 00:29 RUGACIUNILE ,DA: ;Darce cautaDansatoarele inacest artDomnule ANDREI?? Putina decenta nu ar strica.Nu va luati dupa MUUURAT.Dupe el nu arstrica si ceva sticle cu alcool ca nu-l deranjeaza.VEZI DEZVALUIRI.RO.