Anul acesta, peste 2.700 de abonaţi au „dezertat“ de la RADET Constanţa
Anul acesta, peste 2.700 de abonaţi au „dezertat“ de la RADET Constanţa
25 Oct, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3534
Marime text
Numărul constănţenilor care au solicitat în acest an debranşarea de la sistemul centralizat de termoficare a crescut, comparativ cu anul trecut. Mulţi dintre aceştia au ales să „dezerteze“ de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa din cauza preţului mare al gigacaloriei, dar şi din cauza că la etajele superioare apa caldă ajunge mai greu.
Astfel, dacă anul trecut, la registratura RADET Constanţa au fost înregistrate 1.852 de cereri de debranşare, anul acesta, numărul cererilor a ajuns la 2.859. Potrivit directorului general al RADET Constanţa, Liviu Popa, dintre cele 2.859 de solicitări de debranşare depuse de către asociaţii de proprietari şi persoane fizice, au fost soluţionate favorabil 2.746.
„În alte 186 de cazuri, solicitanţii au cerut, în scris, ca procedura de debranşare să fie pusă în practică primăvara viitoare“, a explicat directorul RADET Constanţa.
Reamintim că, în acest an, dosarele pentru solicitări de debranşare de la reţeaua centralizată de termoficare au putut fi depuse până pe data de 7 septembrie. La polul opus al solicitărilor de debranşare sunt şi cele ale reconectării la sistemul centralizat de termoficare. În acest an, la registratura RADET Constanţa au fost înregistrate 79 astfel de cereri de reconectare.
Mai mult, directorul regiei constănţene, Liviu Popa, a adăugat că, în acest an, s-au branşat la RADET Constanţa zece imobile noi. „Spre exemplu, Şcoala nr. 15 (n.r. actuala structură a Şcolii Gimnaziale 37), situată pe şoseaua Mangaliei, care avea o centrală proprie, a solicitat branşarea la sistemul centralizat de termoficare. Suprafaţa radiantă a acestei şcoli este egală cu 365 de apartamente convenţionale“, a explicat Liviu Popa.
Directorul RADET Constanţa a mai ţinut să precizeze că, în cursul acestui an, alţi 26 de abonaţi au solicitat desigilarea caloriferelor. „Există şi abonaţi care au sigilat, anii trecuţi, caloriferele, pe motiv că nu locuiau în apartamente. Acum însă, au cerut desigilarea acestora“, a conchis Liviu Popa. Reamintim că, anul trecut, în Constanţa, 85.000 de apartamente erau racordate la sistemul centralizat de termoficare.
În prezent, preţul local local de facturare al unei gigacalorii este de 430,55 de lei. Săptămâna trecută, primarul Decebal Făgădău a publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook prin care a transmis faptul că prețul pe care constănțenii îl vor plăti pentru gigacalorie în această iarnă va fi de 250 de lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii