Aproape 200 de conserve de peste suspecte, vandute la Constanta
Aproape 200 de conserve de peste suspecte, vandute la Constanta
Niciunul dintre produse nu mai fost găsit
la raft
Inspectorii Direcţiei
Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au descoperit că o
singură unitate din Constanţa a comercializat conserve de peşte din lotul celor
care au ucis un om.
Este vorba despre 192
de conserve care au fost consumate de constănţeni, existând riscul ca vreuna
dintre acestea să fi fost contaminate cu botulism. Conservele de peşte
importate din Thailanda au fost depozitate la magazinul alimentar, a cărui
denumire inspectorii DSVSA nu au vrut să o divulge. Potrivit lui Grigore
Mertoiu, director general al instituţiei, în urma controlului de săptămâna
trecută s-a constatat că niciuna nu mai era la raft. Conservele de peşte au
fost livrate de depozitul din Bucureşti în două şarje. Potrivit inspectorilor,
produsele au intrat în stocurile unităţii alimentare pe 14 şi 24 februarie.
Reamintim că un bărbat de 44 de ani din Argeş a murit, iar alţi cinci sunt la
spital, după ce au mâncat conserve de peşte de provenienţă thailandeză.
Bărbaţii care se află acum sub supravegherea medicilor au povestit că munceau
pe şantier şi într-o pauză de masă au cumpărat de la un magazin din comuna
Vlădeşti trei conserve de macrou în sos tomat şi în ulei, brânză topită şi
pâine. La scurt timp, patronul societăţii, Ion Bîrleanu, a început să se simtă
rău, să aibă ameţeli şi să aibă tulburări de vedere. Bărbatul a fost internat
la secţia de boli infecţioase a Spitalului Nicolae Bălcescu pe data de 16
februarie. Câteva zile mai târziu a fost transferat la neurologie, pentru că
era suspect de accident vascular, nicidecum de infecţie botulinică. După o
săptămână, starea i s-a agravat, medicii au reluat testele şi s-a confirmat
abia pe 24 februarie că pacientul suferă de botulism. Ion Bîrleanu, care
suferea şi de hepatită cu virus C, a fost transferat de urgenţă la Spitalul
Matei Balş din Capitală, unde a decedat. Toţi ceilalţi cinci muncitori sunt
internaţi, iar suspiciunea de infecţie botulinică a fost confirmată. În schimb,
rezultatele testelor efectuate pe lotul de conserve de peşte suspecte că ar
conţine toxină botulinică infirmă prezenţa acesteia în ele.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp