Arhiepiscopia lui Teodosie, avida dupa stiri pozitive
Arhiepiscopia lui Teodosie, avida dupa stiri pozitivePrintr-un comunicat de presă, remis cu o săptămână înainte, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului informau mass-media, pentru ca ulterior ştirea să ajungă la urechile constănţenilor, de faptul că pr. Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al instituţiei, fusese retras din funcţie.
„Condiţiile speciale, în care acesta îşi va desfăşura activitatea, vor fi anunţate printr-o conferinţă de presă, ce se va desfăşura la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, marţi, 25 august 2009, orele 11.00 am", se arăta în document. Era vorba, într-adevăr, de nişte condiţii într-adevăr speciale, impuse, de fapt, jurnaliştilor. Astfel, după cum a sugerat, la începutul conferinţei, preot lector drd. Valeriu Roman, consilier cultural şi şef al Biroului de presă şi comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru a primi informaţii, „slujitorii media" ar fi trebuit să aibă un limbaj şi un comportament bisericesc. Pe cât posibil, în viziunea acestuia, studiile de specialitate ar fi fost o bilă albă. De asemenea, acestora le-a fost recomandat să evite relatarea subiectelor de indisciplină a feţelor bisericeşti, pentru ca imaginea acestora să nu fie pătată deoarece sunt expuşi în presă. Potrivit acestuia, normal ar fi fost ca reprezentanţii mass- media să nu facă publice astfel de cazuri decât după ce vinovăţia preoţilor în cauză ar fi fost dovedită de Consistoriu, echivalentul unui tribunal bisericesc. Până atunci, subiectul este strict secret. În opinia reprezentantului Arhiepiscopiei, cazurile negative, care ar fi lezat imaginea instituţiei conduse de Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, nu ar fi trebuit să fie prezentate, chiar dacă se menţinea în materialul presă prezumţia de nevinovăţie. „Şi dacă aţi avea dragoste pentru acel om, nu aţi scrie despre el", a declarat acesta. În schimb, sărbătorilor şi evenimentelor religioase ar fi trebuit să le fie acordate o atenţie sporită. De fapt, corect ar fi fost ca, atât în cazul unei televiziuni, cât şi al unui cotidian, să existe un echilibru între ştirile pozitive şi cele negative.
„Nu dorim să creăm un zid"
Situaţia a fost redresată de dr. Alin Constantin Boc, secretar eparhial şi nou reprezentant în relaţia cu mass-media, care a reuşit să se facă înţeles şi a transpus în termeni laici ceea ce colegul său ar fi vrut să transmită. Acesta a declarat că nu se doreşte crearea unui zid între arhiepiscopie şi reprezentanţii mas-media, solicitând jurnaliştilor să fie profesionişti, să trateze cu seriozitate „picanteriile" legate de preoţi, şi să nu anticipeze sentinţe.
Pr. Tănăsescu, prea aglomerat
În ceea ce priveşte retragerea din funcţie a părintelui Eugen Tănăsescu, s-au făcut declaraţii conform cărora ex-purtătorul de cuvânt era prea aglomerat cu munca pe care o desfăşoară la Radio Dobrogea şi nu putea face faţă. „Am luat act de decizie şi mă supun conducerii Arhiepiscopiei Tomisului. (...) Am fost surprins când am fost anunţat. Dar sunt angajat al unei instituţii şi mă supun deciziei", a declarat pr. Eugen Tănăsescu, contactat telefonic pe 21 august. Potrivit acestuia, vestea că va fi schimbat din funcţie a primit-o în timp ce era în concediu, când a fost contactat telefonic pentru a i se aduce la cunoştinţă acest lucru. Nici vorbă că ar fi fost prea aglomerat cu munca de la Radio Dobrogea.
{mos_ri:arhiepiscopie,Teodosie}Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- IL BAD. 29 Aug, 2009 09:25 Mai " fetelor bisericesti", daca vreti sa se vorbeasca frumos de voi, mai stati dracu in banca voastra. Pai voi vreti si cu sufletul in rai si cu...Asa nu mai merge si, oricum nu produceti nimic. Auzi, mai aveti si concedii! Pai ce, voi mergeti zilni cate 8 ore munca? Dar, care munca? La nunti si la inmormantari ii jupuiti pe oameni, mergeti din usa-n usa dupa cersit bani... Asta munca se numeste la voi? Si mai vreti si protectie la toate porcariile pe care le faceti.