Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța Într-o atmosferă magică, micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului

ro

03 Jun, 2024 11:45 999 Marime text
Micuţii pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa şi cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase au serbat Ziua Copilului. 

Pentru a-i face pe micuţi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete Deschise“, au complotat astfel încât, pentru o scurtă perioadă, halatele albe să fie înlocuite de costumații îndrăgite.
 
Medicii au fost înlocuiți de clowni și personaje de poveste, care au adus bucurie tuturor copiilor internați în spitalele constănțene, oferindu-le o mulţime de surprize, momente comice, un spectacol de magie şi de iluzionism.

Clovnul Năsucilă (alias Dan Cojocaru, actor la ,,Căluţul de Mare”-Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa) şi Albă ca zăpada (alias Crina-Georgiana Preda, studentă la Universitatea Ovidius Constanţa)  împreună cu alţi spiridusi, au oferit celor mici amintiri de neuitat. Micuţii pacienţi au uitat repede de tristeţe şi, intrând în joc, au făcut loc bucuriei. Copiii au râs, s-au amuzat, au avut parte de un spectacol de circ, de magie şi de o ploaie de balonaşe de săpun, iar pe lângă îmbrăţişări şi cuvinte de încurajare, au primit baloane zburătoare în formă de inimioare, dulciuri şi fructe.

Şi pentru că prichindeii au dorit să devină artişti, spre mai marea lor încântare ei au primit coifuri sclipitoare, năsucuri de clovn, trompete, suflători şi multe alte năstrăsnucii şi au fost învăţaţi o mulţime de trucuri.



Micuţii bolnăviori au mai primit în dar cărticele de colorat din care au aflat despre Miracolele prietenul Iisus, dar şi creioane colorate cu ajutorul cărora, colorând, vor descoperi multe poveşti cu tâlc, pilde frumoase şi mule alte lucruri folositoare.

Copiii au aflat că lângă fiecare copil, există un înger nevăzut care le păzeşte viaţa şi îi îndrumă pe calea binelui dacă îl cheamă prin rugăciune.

Au mai aflat că noi, toţi oamenii, avem un Tată în cer, care ne iubeşte pe toţi, care vrea să ne iubim ca nişte fraţi şi care are puterea să ne ajute mai mult decât oricine, daca I ne rugam cu iubire.

Şi pentru ca fiecare copilaş să înveţe aceste rugăciuni, Albă ca zăpada, cu drag şi cu afecţiune, le-a dăruit păpuşi fermecate (un băieţel îmbrăcat în marinar sau o fetiţă cu codiţe) care rostesc rugăciunile ,,Înger, îngeraşul meu" şi ,,Tatăl nostru".

Deasemeni, drăgălaşii pacienți au mai primit dulciuri, fructe, prăjituri, încurajări, mângâieri şi multă dragoste, însoţite bineinţeles de tradiţionalul „La mulţi ani!“.

„Fă fericit un copil necăjit! Fiţi buni! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele! Acesta este îndemnul nostru pentru toţi creştinii.


 
1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului, ziua în care îi sărbătorim pe cei mici. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru.
 
„Este Ziua Copilului, când inimile noastre se îndreaptă spre copii, pe care trebuie să-i iubim, urmând exemplul lui Hristos, Cel care îi aduna lângă El, le spunea istorioare şi îi lua în braţe. Copiii sunt modele de viaţă pentru cei din jurul lor, sunt expresia raţiunii sănătoase, a inimii pline de bunătate şi a voinţei pline de iubire jertfelnică. Copiii sunt îngeri în trup, care salvează pe oameni. Unde sunt ei adunaţi, e un paradis pământesc. Surâsul unui copil e ca o floare smulsă din Rai, iar puritatea unui copil este o oglindire a lumii cereşti.

Gândindu-ne la marea însemnătate ce o reprezintă copilul, nu exageram deloc atunci când afirmăm că în pruncul din faşă zace viitorul, iar în copilul care se joacă înaintea noastră „stă istoria”. Într-adevăr, copiii reprezintă aurora dimineţii unui popor, viitorul unei naţiuni. Din acest motiv, trebuie să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri.

Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu, vom putea zâmbi şi noi. Astăzi, avem datoria să ne unim eforturile spre a oferi o educaţie solidă copiilor, încât să-i facă bogaţi în modestie, în bunătate şi în înţelepciune, să le cultivăm deprinderile frumoase în scopul formării unor caractere superioare. De Ziua Copilului, ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să coboare peste inimile lor curate şi le dorim să sporească cu înţelepciunea şi cu vârsta, întru sănătoşi şi fericiţi mulţi ani!“, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Suflete Deschise“.



 Citește și

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța a vestit Învierea Domnului
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii