Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asistenti si soferi de la salvare, plecati in strainatate

ro

12 Nov, 2003 00:00 769 Marime text

Ambulanta este gata sa infrunte iarna

Singurele probleme sunt cele legate de personal * Foarte multi asistenti, dar si soferi sunt plecati la munca in strainatate * "Am efectuat demersuri pentru deblocarea posturilor ramase libere. Speram ca, pana la sfarsitul acestei luni, problema aceasta sa fie rezolvata", a mentionat directorul Vasile Popescu * In prezent, activitatea se desfasoara in mod normal, prin orele suplimentare efectuate de asistentii si soferii care au mai ramas * Cu toate acestea, problema deblocarii posturilor trebuie rezolvata, dat fiind faptul ca personalul este suprasolicitat

Primii fulgi de zapada ce au cazut in cursul diminetii de ieri au pus pe jar Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta, care s-a pregatit din punct de vedere logistic sa dea piept cu intemperiile sezonului de iarna. Conform declaratiilor directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, doctor Vasile Popescu, masinile au fost revizuite si puse la punct. "Am reparat cele sapte masini de ambulanta cu tractiune dubla. Ele vor deservi punctele indepartate, pentru urgentele majore", a explicat acesta. De asemenea, Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta si-a refacut stocul de materiale consumabile si medicamente care va fi suficient, conform estimarilor directorului Vasile Popescu, pana pe data de 15 ianuarie a anului viitor, cand se va intra in finantarea pe 2004. "Experienta ne-a determinat sa ne aprovizionam inca de pe acum pana la mijlocul lunii ianuarie 2004, cand vom intra in noua finantare", a precizat directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta. De asemenea, combustibilul este asigurat pentru intreaga perioada a iernii.

Probleme cu personalul

Conform afirmatiilor directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, Vasile Popescu, deficiente se intalnesc in ceea ce priveste personalul. Acestea sunt cauzate de numarul mare de asistenti, dar si de soferi care sunt plecati la munca in strainatate. "Am efectuat demersuri pentru deblocarea posturilor ramase libere. Speram ca, pana la sfarsitul acestei luni, problema aceasta sa fie rezolvata", a mentionat Vasile Popescu. La ora actuala, activitatea Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta se desfasoara in mod normal, prin orele suplimentare efectuate de asistentii si soferii care au mai ramas. Cu toate acestea, problema deblocarii posturilor trebuie rezolvata, dat fiind faptul ca personalul este suprasolicitat.

Peste 20 de ambulante la Constanta

Serviciile de ambulanta raspund la apelul telefonic unic national 961 si se deplaseaza la locul solicitat folosind diferite tipuri de ambulante si echipaje medico-sanitare, cu ajutorul carora monitorizeaza, stabilizeaza si transporta urgentele medico-chirurgicale pana la cea mai apropiata unitate de primire a urgentelor sau pana la cel mai apropiat spital. De asemenea, serviciile de ambulanta efectueaza si transporturi interspitalicesti sau postspitalicesti. Activitatea acestora este coordonata printr-un dispecerat unic judetean, condus de un medic coordonator de tura, a carui prezenta este obligatorie timp de 24 de ore. Surse din cadrul dispeceratului Serviciului de Ambulanta din Constanta au declarat ca in acest judet exista 12 ambulante de tip ARTI (antisoc), 8 ambulante de tip AUR (urgenta si resuscitare). Pe ambulantele de tip ARTI lucreaza numai medici specialisti, in timp ce pe cele de tip AUR pot lucra si asistenti. Ambulantele de resuscitare se ocupa de pacientii aflati in stare critica, asa cum ar fi cei care au suferit un stop respirator sau atacuri de cord. Ambulanta poate ajunge in minimum 5 minute la locul accidentului, in functie de gravitatea cazului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii