Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, acte de caritate de Rusalii

ro

24 Jun, 2024 14:41 561 Marime text
  •     Veniți să ne umplem de Duh Sfânt! Veniți să experimentăm Rusaliile!
  •     Să multumim Tatălui ceresc că ni L-a trimis pe Duhul Sfânt și odată cu El, toate bogățiile cerului!

 
Evenimentul de la Rusalii este unic din punct de vedere istoric, dar experiența Lui mai continuă și astăzi.


Omenirea de astăzi are nevoie acută de acel "deodată"... "și toți s-au umplut de Duh Sfânt". Avem cu toți nevoie de acel vânt proaspăt și acea putere proaspătă, ca să putem rămâne în picioare în aceste cumplite vremi.
 
De n-ar fi Duhul Sfânt cu noi în slăbiciunile noastre, nu am ști nici măcar să ne rugăm "... dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite." (Romani 8:26)
 
În vremurile în care trăim, cu nenumărate boli ale sufletului şi ale trupului, este necesar să ne amintim de darul vindecător al Duhului Sfânt, ca unul Care cercetează şi vindecă neputinţele noastre, la care se adaugă cel al iertării păcatelor pe care ni l-a dăruit, prin apostoli, spre a ne elibera şi vindeca, atât lăuntric cât şi în cele din afară, de toate cele ce ne vatămă şi ne răvăşesc.
 
Mulţumitori fiind pentru această bogată revărsare de daruri ale Duhului Sfânt, să cerem cu toţii Mângâietorului să vină şi să Se sălăşluiască întru noi, cu bunătatea Sa, şi să ne curăţească de toată întinăciunea şi să mântuiasca sufletele noastre.
 
În Duminica Rusaliilor, a Pogorârii Duhului Celui Mângâietor, dar şi în Ziua Sfintei Treimi,  voluntarii Asociaţiei „Suflete deschise”, au adus bucurie mai multor persoane nevoiașe.

Astfel, 300 de persoane din parohia Delea Veche, din Bucureşti, au primit pachete cu hrană caldă iar 90 de familii din parohia Biserica Îngropată din Istria judeţul Constanţa au primit pachete cu alimente de bază, fructe şi dulciuri dar şi încălţăminte şi îmbrăcăminte.
Singura și adevărata bucurie este simțită și trăită de om numai atunci când săvârșește binele: când face roditoare darurile primite de la Dumnezeu, spre folosul său sufletesc și, mai ales, al celor din jurul său; când aduce o rază de fericire pe chipurile posomorâte ale celor necăjiți și întristați; când contribuie, după a sa putință, la alinarea suferințelor celor bolnavi, întemnițați sau abandonați de rude și prieteni; când reușește să-l întoarcă la Hristos pe cel rătăcit de la dreapta credință sau când îl ajută să trăiască potrivit poruncilor evanghelice, singurele care dau sens vieții umane; când cultivă pacea, bună înțelegere, frățietatea și solidaritatea cu toți semenii săi, indiferent de apartenența lor etnică sau religioasă. Numai prin iubire jertfelnică, în Hristos vom putea pătrunde și noi în taină sărbătorilor creștine, bucurându-ne, an de an, de evenimentul petrecut.
 
Veniți să experimentăm Rusaliile și să ne rugăm să vină vremurile de învioare peste poporul Domnului!

Tuturor, le dorim multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune. Rugăm Impăratul ceresc, Mângâitorul, Duhul Adevărului și Sfințitorul vieții noastre, să umple sufletele noastre cu Duhul Sfânt, să ne întărească credinţa şi să ne tămăduiască, să ne dea putere să sperăm, să iertăm, să iubim şi să întâmpinăm cu bine toate greutăţile zilelor ce vor urma.
 
Să ne punem nădejdea în Dumnezeul Cel slăvit înTreime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și să credem, că atunci suntem creștini, când ne umplem cu toții de Duhul Cel Preasfânt și nu de duhul lumii.
 
Să lăsăm pe Duhul Cel Preasfânt să se sălășluiască în inimile noastre și să spunem acum laolaltă:„Împărate ceresc, Mângâietorule,Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești Vistierul bunătăților și dătătorule de viață,vino șiTe sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește,Bunule, sufletele noastre”.

Citește și

Asociaţia „Suflete deschise” a vestit ,,Înălţărea Domnului Iisus Hristos” și lansează o nouă invitaţie, un îndemn pentru toţi creştinii


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii