Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL relansează îndemnul „Fă o faptă bună, fii miracolul!
Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL relansează îndemnul „Fă o faptă bună, fii
13 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2301
Marime text
- Crăciunul nu este sărbătoarea în care aşteptăm ca toţi să ne slujească pe noi, ci sărbătoarea în care noi trebuie să învăţăm să-i slujim pe cei din jur
În apropierea sărbătorilor de iarnă, Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură hrana necesară bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Constanţa, lansează un nou îndemn: „Înseninează-ţi viaţa! Fă o faptă bună, fii miracolul! Fii bun! Fii şi tu un Moş Crăciun!“
„Fiţi buni! Înmulţiţi binele! Dacă nu putem înmulţi pâinea sau peştele, binele îl putem înmulţi. Stă în puterea fiecăruia dintre noi şi să nu uităm că cel ce are milă de sărman împrumută Domnului.
Milostenia este gestul creştin de a face bine, din dragoste şi compasiune pentru cel aflat în nevoie. Ea este mai preţioasă decât un act de caritate, după cum gestul de a dărui este mai valoros decât cel de a dona. Valoarea stă în dăruirea de sine către cei din jur, într-o vorbă bună sau o mână de ajutor oferită omului trist sau împovărat, fără a aştepta nimic în schimb. Ajutorarea celui în nevoie nu ţine cont de luna cadourilor şi alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că, la rândul nostru, noi suntem iubiţi şi ajutaţi zi de zi“, au transmis reprezentanţii Arimex Comexim 2000 SRL.
Crăciunul nu este sărbătoarea în care aşteptăm ca toţi să ne slujească pe noi, ci sărbătoarea în care noi trebuie să învăţăm să-i slujim pe cei din jur, începând cu cei din casa noastră şi terminând cu cei sărmani, cu cei suferinzi, cu cei din aziluri, din penitenciare cu cei aflaţi în dificultate sau impovarati cu necazuri. Crăciunul ne învaţă să renunţăm la egoism, să ne întoarcem privirile dinspre noi spre cei din jur, să-i identificăm pe cei care au nevoie de ajutorul nostru şi cu darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu, să căutăm să-i slujim. Unii au nevoie de o vorbă bună, de o mângâiere, de un zâmbet sincer şi plin de dragoste. Alţii au nevoie de o rugăciune, de un sprijin spiritual spre a ieşi dintr-o încercare, iar alţii de o bucată de pâine.
Nu este nimeni atât de sărac ȋncât să nu poată oferi un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o ȋncurajare şi nu este nimeni atât de bogat ȋncât să nu aibă nevoie de acestea!
„Mulţi au atâtea hăinuţe sau încălţăminte care nu le mai poartă de ani şi le ţin în şifonier până le mănâncă moliile sau chiar le aruncă la gunoi. Au jucării, deşi nu mai au copii, au tot feluri de lucruri adunate şi de netrebuinţă. Confortul îi opreşte să facă o mică excursie de binefacere, să meargă câţiva kilometri pe jos sau cu maşina ca sa ajute pe cineva. Şi când te gândeşti că un copil sărac se bucură atât de mult chiar şi de o jucărie stricată! Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580; 072.256.7873; 0733.687.968, sau pot trimite un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.ro în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari ai Asociaţiei Suflete deschise“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Suflete deschise“.
Dacă un obiect mai poate fi folosit, nu îl etichetaţi ca fiind bun de aruncat. Un aragaz vechi, pe care aţi decis să îl înlocuiţi, poate îmbunătăţi traiul unei familii nevoiaşe. O viaţă nouă pot primi şi un pat mai vechi sau un şifonier, un căruţ, o maşină de spălat sau o bicicletă. De asemenea, un medicament rar poate salva pe cineva grav bolnav şi fără posibilităţi. Oferirea unui loc de munca stabil sau ocazional este cel mai bun mod de a ajuta pe cel nevoiaş. În multe familii, un salariu pentru unul din părinţi poate însemna supravieţuirea. Puteţi oferi un loc de muncă unei persoane care doreşte să muncească? Lucraţi într-o societate cu locuri de muncă disponibile? Ajutaţi un om nevoiaş!
Deci, îmbracă şi tu haina Moşului Crăciun! Fii bun! Fii și tu un Moş Crăciun! Nu pierzi nimic dacă ajuţi pe cineva, dacă eşti generos cu cineva, câştigi sentimente pe care niciun ban din lume nu le poate cumpăra. Crăciunul acesta avem nevoie, mai mult ca niciodată, de acea atmosferă magică.
Este esenţial ca în aceste momente, când omenirea este atacată de un inamic invizibil, să nu ne lăsăm doborâţi, să nu uităm că iubirea înseamnă viaţă şi iubirea trebuie sa ne călăuzească în această luptă. Noi, unii, poate că ne vom stinge în această luptă, dar să nu uităm nicicând că trebuie să lăsăm moştenire urmaşilor noştri, generaţiilor care vin, noilor vlăstare tinere, încrederea, speranţa, credinţa.
Vă încurajam pe toți să trăiți aceste momente grele cu tăria credinței, certitudinea speranței și ardoarea carității si fie ca timpul Postului Craciunului, să ne ajute pe toți să dăm un sens evanghelic chiar și acestui moment de încercare și de suferință”, au transmis reprezentanții Asociaţiei ,,Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Moș Nicolae le-a făcut o vizită copiilor internați în spitalele din Constanța. Au avut sprijin de la Asociația „Suflete Deschise”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii