Atentie la ce si cat mancati
Atentie la ce si cat mancatiCarnea trebuie sa respecte anumite proprietati * Trebuie sa corespunda din punct de vedere al culorii si al consistentei * Termenul de valabilitate trebuie sa fie mentionat pe eticheta produselor * Pentru a evita situatiile de supraalimentare, medicii recomanda sa nu consume in exces preparatele care contin grasime multa deoarece ele sunt foarte de greu de digerat * Persoanele carora medicul le-a recomandat regim alimentar trebuie sa-l respecte
In perioada sarbatorilor pietele constantene ofera o gama larga de produse alimentare specifice. Medicii recomanda constantenilor sa fie atenti la produsele pe care le cumpara pentru a evita eventualele neplaceri, efectele unor produse de calitate necorespunzatoare.Cele mari probleme din puntul de vedere al starii de sanatate sunt ridicate de carne. Cum puteti sa va dati seama daca aceasta corespunde normelor sanitar-veterinare? Nimic mai simplu. Carnea proaspata se simte dupa miros si dupa faptul ca nu este deloc lipicioasa. Nu uitati sa verificati termenul de valabilitate care trebuie, in mod obligatoriu, sa fie inscriptionat pe ambalaj. In cazul in care acesta lipseste, va sfatuim sa mergeti la un alt magazin alimentar!Daca doriti sa cumparati carne congelata, aceasta trebuie tinuta la temperaturi de -17 grade Celsius. Normal, trebuie sa aiba termenul de valabilitate trecut pe eticheta de catre producator. Ca orice produs congelat, carnea odata cumparata trebuie pastrata la aceeasi temperatura sau consumata cat mai repede, deoarece ea se decongeleaza foarte repede, riscand sa se altereze.Carnea de porc este trandafirie, tare si are grasime.
Cei care nu doresc carne de porc, preferand-o pe cea de vita, trebuie sa stie ca aceasta, pentru a fi consumata fara probleme, este tare si are o culoare de rosu inchis.Amatorii de carne de pasare trebuie sa tina cont de faptul ca, din puntul de vedere as consistentei ea este uscata si sopngioasa.Echipele Directiei Judetene Sanitar - Veterinare recomanda constantenilor sa fie foarte atenti la ce carne cumpara si mai ales de unde o cumpara. Carnea, de orice fel ar fi ea, trebuie sa fie cumparata din unitatile autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar si trebuie sa contina neaparat eticheta producatorului cu termenul de valabilitate.Nu va lacomiti!
Pe langa faptul ca lacomia este dezaprobata de canoanele bisericesti, va poate aduce si foarte multe neplaceri din punctul de vedere al starii de sanatate. Masa de Craciun imbelsugata, preparatele din carne de porc, sarmalele, dulciurile sunt delicioase, insa nu trebuie sa abuzati de ele. Mereu, dupa sarbatori, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta este practic luat cu asalt de persoanele care au facut abuz de toate aceste bunatati. Tocmai pentru a evita situatiile de supraalimentare, medicii recomanda sa nu consume in exces preparatele care contin grasime multa deoarece ele sunt foarte de greu de digerat.Legumele, uleiurile vegetale, zarzavaturile nu trebuie sa lipseasca din meniul de Craciun. Trebuie evitate, sau consumate in cantitati mai reduse, maioneza si grasimile. Atentie sa regimul alimentar prescris de medici persoanelor care sufera de diferite afectiuni! Acesta trebuie pastrat! Cardiacii nu trebuie sa manance alimente cu sare, cei cu afectiuni renale nu trebuie sa faca exces de oua si carne, iar persoanele care au diabet sa nu consume zahar.Daca ati respectat toate aceste sfaturi si dupa masa aveti senzatii de voma, frisoane sau stari febrile, adresati-va medicului!Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp