Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurelian are nevoie de bani pentru autotransplant!

ro

11 Jun, 2010 02:58 1921 Marime text
Există momente în care viaţa te ia prin surprindere şi nu ştii cum să reacţionezi. Cel mai dureros este atunci când îţi făcusei planuri, aveai vise şi luptai pentru a ţi le îndeplini.

Aurelian Sârbu este un băiat de 26 de ani, din Constanţa, care a simţit pe pielea lui aceste sentimente nu tocmai plăcute. Acum un an, viaţa sa era perfectă. Avea un loc de muncă, prieteni, visa la viitor... Însă viaţa i-a rezervat altceva.

În februarie anul trecut, a fost diagnosticat cu boala Hodgkin, o boală extrem de rară. Se simţea foarte rău şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. După analize mai amănunţite, a fost trimis la Spitalul TBC Palazu Mare, unde a fost diagnosticat cu o tumoare de 10,5 cm la plămânul stâng. De atunci, viaţa lui s-a schimbat. „Medicamentele sunt foarte scumpe. Am apelat la o fundaţie din Medgidia, «Şansă pentru Şansă», pentru a ne deconta tratamentul. Până să aflăm vestea, era o fire ambiţioasă, îi plăcea să muncească, avea o viaţă normală", ne povesteşte mama sa.

După ce a fost diagnosticat, a început să urmeze un tratament cu citostatice în secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. „S-a chinuit foarte mult, îi era rău, suporta foarte greu tratamentul", continuă aceasta.

Însă şansa s-ar putea să fie de partea lui. Acesta a fost programat pe 7 aprilie a.c., la Spitalul Fundeni din Capitală pentru a-i recolta celule stem în vederea unui autotransplant medular. „I s-au recoltat celulele stem şi acum urmează un tratament pentru a ţine boala pe loc până va fi programat pentru autotransplant", explică mama sa. Tratamentul ajunge la 920 de euro şi este necesar să îl urmeze de două ori.

În momentul de faţă, Aurelian trebuie să urmeze un tratament de trei săptămâni de pregătire pentru autotransplant, după care, la sfârşitul acestei luni, va fi din nou transferat la Spitalul Fundeni, unde i se va face acest autotransplant. „Medicii ne-au asigurat că după această intervenţie are toate şansele să îşi revină", spune, optimistă, mama băiatului.

La şase luni după acest autotransplant, Aurelian va trebui să facă o analiză care costă în jur de 51 de milioane de lei vechi, bani pe care familia băiatului nu îi are.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii