Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autostrada discordiei (video)

ro

06 Apr, 2011 01:51 2210 Marime text
autostrada2.jpg

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a semnat într-un final zece certificate de urbanism necesare pentru începerea lucrărilor de autostradă pe tronsonul Cernavoda - Medgidia. Schimbarea de atitudine vine după ce prefectul Claudiu Iorga Palaz i-a demonstrat lui Nicuşor Constantinescu că el răspunde de eliberarea documentelor.

Ultimii 54 de kilometri din autostarada A2 au fost împartiti în 2 şantiere: Constanta-medgidia si Medgidia Cernavoda. Daca pe primul tronson lucrarile sunt în grafic si am putea circula la vara pe un singur sens, intre medgidia si Cernavoda cu chiu cu vai au fost semnate certificatele de urbanism, după nenumărate atenţionări venite din partea prefectului Constanţei. În al 12-lea ceas, Nicuşor Constantinescu a semnat 10 certificate de urbanism necesare pentru începerea construcţiei autostrăzii între Cernavoda si Medgidia. Dacă ar fi respectat de la început legea, lucările la acest tronson ar fi fost în toi. Prins pe picior greşit, preşedintele Consililui Judeţean Constanţa a încercat să găsească scuze pentru întârzierea lucrărilor şi a dat vina pe faptul că nu au fost făcute descărcările arheologice. Aceste proceduri au loc însă abia după eliberarea certificatelor de urbanism. Prins la mijloc în această poveste este şi constructorul francez care nu poate demara lucările. El spune că în aceste condiţii nu exclude sa-si caute dreptatea in instanta, dacă va fi acuzat de nerespectarea termenelor. Între timp pe sectorul dintre medgidia si constanta lucrarile se desfasoara conform planului. Nu se stie însă cînd autostrada va fi data în folosinta în intregime.

Construcţia Autostrăzii A2, a început în 1987. Sub regimul Ceausescu a fost inaugurat un tronson de 18 kilometri intre Fetesti si Cernavoda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii