Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Banca de alimente" a hranit primii nevoiasi

ro

28 Jan, 2010 03:27 1361 Marime text
crucea_rosie.jpgIeri, datorită „Băncii de alimente" a Crucii Roşii, filiala Constanţa, 363 de persoane cu venituri foarte mici au primit pachete cu alimente.

Au trecut trei luni şi jumătate de când a fost lansat proiectul social „Banca de alimente", care presupune colectarea de alimente neperisabile din donaţii sau sponsorizări. Ieri, în parohia Sfântul Dumitru, Crucea Roşie Constanţa, împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis" a distribuit persoanelor nevoiaşe pachete ce au cântărit, în total, 3.750 de kilograme.

Potrivit reprezentanţilor Cruci Roşii Constanţa, beneficiarii „Băncii de Alimente" au fost selectaţi pe baza anchetelor sociale efectuate de către filiala Constanta, precum şi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Totuşi, şi constănţenii pot semnala cazuri de familii foarte sărace sau persoane cu venituri mici, iar Crucea Roşie va analiza şi aceste propuneri. De asemenea pot aduce la cunoştinţa reprezentanţilor filialei Constanţa şi situaţia lor materială, dacă este una precară, pentru a fi ajutaţi.

„Într-o societate responsabilă, orice persoană, printr-un gest simplu, poate să acorde un ajutor celor dezavantajaţi, care nu îşi pot procura singuri hrana. Mulţumim tuturor constănţenilor care au răspuns pozitiv la apelul nostru. Reacţia este impresionantă. Crucea Roşie Română, prin proiectul «Banca de Alimente», oferă ocazia de a se implica direct, tuturor celor care doresc alinarea suferinţei persoanelor vulnerabile. Vă rugăm să fiţi generoşi în continuare, gestul dumneavoastră poate hrăni o familie, poate hrăni un vis", a precizat directorul filialei Constanţa a Crucii Roşii, Carmen Lungu.

Pe fondul impactului crizei economice mondiale şi al creşterii preţurilor la produsele alimentare, „Banca de Alimente" a Crucii Roşii reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în alte ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA sau Canada.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii