Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bibliotecile si primariile, "unitati de invatamant"

ro

24 Oct, 2007 00:00 1072 Marime text

In urmatoarea perioada a anului, va fi elaborat un proiect in valoare de 120.000 lei pentru cosmetizarea laboratoarelor de informatica

Dupa o luna de la inceperea anului scolar, 2800 de elevi invata in continuare in spatii provizorii, din cauza lucrarilor de reabilitare care nu au fost finalizate in unitatile de invatamant. Copiii din comunele Deleni, Baraganu, Tariverde, Istria, Mihai Viteazu, Pecineaga, 23 August si Rasova isi continua cursurile in incinta caminelor culturale, a primariilor si a bibliotecilor. Unii dintre ei merg la alte scoli unde invata in trei schimburi, intrucat termenul de finalizare a lucrarilor din toate unitatile scolare este prevazut in luna mai a anului viitor. Seful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Marian Sarbu, a precizat ca "primarii au gasit spatii ca procesul de invatamant sa poata functiona in continuare. Speram ca vom rezolva aceasta problema cat de curand". In perioada 15 septembrie - 22 octombrie au mai primit autorizatie de functionare inca 16 unitati scolare. Pana in acest moment, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat pentru reparatii, peste 36.000 mii lei. Sarbu a precizat ca din banii intrati in contul primariilor, au fost cheltuiti pana acum aproximativ 60%. In urmatoarea perioada a anului, va fi elaborat un proiect in valoare de 1.200.000 de euro pentru cosmetizarea laboratoarelor de informatica. Sarbu a mai spus ca important este ca, pana la sfarsitul anului, sa se dea drumul la licitatie si spera ca aceasta sa nu fie contestata.

Avem centrale, nu avem fochisti

Chiar daca prin descentralizare s-a stimulat rolul comunitatilor si autoritatilor locale in educatie, fiind responsabile cu asigurarea combustibilului solid, ISJ-ul este preocupat de situatia pregatirii unitatilor de invatamant pentru perioada de iarna. Inspectorul general a spus ca tine permanent legatura cu scolile si autoritatile locale pentru ca actul educativ sa se desfasoare in conditii bune. Inspectoratul Scolar are in evidenta 149 de scoli care au centrale termice proprii si patru scoli de la Dulcesti, Mosneni, Faurei si Stupina care au incalzire electrica. Aici, inspectorul general a intervenit din nou precizand ca aceste scoli au nevoie de fochisti care sa aiba grija de buna functionare a centralelor termice pentru a nu se intampla vreo nenorocire. Mai trebuie mentionat ca 119 unitati de invatamant din Constanta si 13 din Cernavoda sunt racordate la CET, iar restul scolilor sunt incalzite cu sobe.

Vin microbuze noi

Pe data de 25 mai a.c., a avut loc la Focsani licitatia pentru inca 15 microbuze alocate judetului Constanta. Acestea sunt asteptate sa soseasca in luna decembrie a anului in curs. De aceste microbuze vor beneficia elevii din comunele: Ramnicul de Jos, Tariverde, Dunarea, Tataru, Negureni, Faurei, Viisoara, Conacu, Tudor Vladimirescu, Bugeac, Almalau, Galita, Garlita, Esichioi, Runcu, Nistoresti, Pantelimonul de Jos, Calugareni, Cochirleni, Rasova, Mireasa, Darabani, Valcele, Vadu, Luminita, Raristea, Brebeni, Crangu, Fermele 12, 3, 5, Miorita si Sinoe.

Scris de: {autor}Andrei LUCHIAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii