Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilete de tratament (video)

ro

18 Jan, 2011 00:00 1593 Marime text
Bilete_Tratament_1.jpgS-a dat startul pentru achiziţionarea biletelor de tratament! Începând de astăzi, Casa judeţeană de pensii Constanţa primeşte cereri pentru anul 2011. Oamenii au venit încă de la primele ore ale zilei ca să depună actele, pentru că suferă de diferite boli şi au nevoie de aceste „vacanţe" de recuperare. Bătrînii spun că doar aşa îşi mai permit să meargă într-o staţiune.

Pensionarii constănţeni s-au înghesuit să depună cererile pentru acordarea biletelor de tratament. În cîteva ore la casa judeţeană de pensii au fost depuse peste 300 de astfel de cereri. Oamenii spun că sunt bolnavi şi au nevoie de aceste sejururi. Cele mai căutate sunt staţiunile montane.

Pentru un astfel de sejur, oamenii plătesc jumătate din valoarea pensiei pe ultima lună. Ceea ce înseamnă că un pensionar poate plăti chiar 200 de lei pentru 18 zile de odihnă într-o staţiune. Oamenii spun că doar aşa îşi mai pot permite o vacanţă.

Spre deosebire de anii precedenţi, biletele se oferă în funcţie de un punctaj stabilit, şi nu pe baza principiului „primul venit, primul servit".

Casa judeţeană de pensii oferă bilete de tratament atât pentru staţiunile montane, cât şi pentru cele de pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii