Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucataria spitalului ramane nereparata din lipsa de fonduri

ro

26 May, 2007 00:00 1470 Marime text
1180124238.jpg

Din cauza sistemului de ventilatie invechit, mucegaiul persista in blocul alimentar, in ciuda igienizarii facute recent

Controlul demarat la inceputul saptamanii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, printr-un ordin al ministrului Sanatatii, a scos la iveala deficiente grave in ceea ce priveste igiena din bucataria institutiei. Tot atunci, inspectorii sanitari au constatat ca angajatii din blocul alimentar isi risca grav sanatatea. „Este normal ca personalul care lucreaza acolo sa sufere de astm, bronsite si repetate infectii respiratorii. Acestea apar din cauza diferentei mari de temperatura intre mediul existent acolo si cel de afara“, a declarat dr. Florian Stoian, purtatorul de cuvant al SCJU. Acesta a precizat ca toate problemele de sanatate ale salariatilor au aparut din cauza sistemului de ventilatie, care nu functioneaza asa cum ar trebui. "Desi in urma cu trei saptamani, acesta a fost reparat, se pare ca el nu face fata aburului existent in bucatarie, deoarece este un sistem invechit", a explicat Stoian. Masuri rapide la bucatarie Chiar daca, potrivit reprezentantului SCJU, planul de renovare a bucatariei era cuprins in proiectul realizat pentru renovarea intregului spital, in urma controlului, igienizarea bucatariei va avea prioritate. Astfel, in urma cu doua zile, au inceput deja lucrarile de igienizare, cu forte proprii, a spatiului destinat pentru prepararea hranei. "Se razuieste mucegaiul de pe peretii si tavanul bucatariei. Speram ca astazi sa terminam aceasta operatie, asa incat sa se poata prepara mancarea acolo chiar din cursul acestei zile. Vom continua varuirea care se va face rapid pentru ca angajatii de acolo sa si desfasoare activitatea in cele mai bune conditii", a precizat Stoian. Scuza invocata de acesta privind igiena precara din bucataria SCJU o reprezinta lipsa banilor. Potrivit conducerii SCJU, pentru a alinia bucataria la standarde ISO, este nevoie de aproximativ 100.000 de euro. Stoian declara ca, daca SCJU ar fi avut acesti bani, cu siguranta ar fi facut renovarea. In plus, in lipsa fondurilor exista si un plan de externalizare a serviciului de bucatarie. "Spitalul judetean este o uzina si, practic, fara fonduri nu putem face nimic, decat sa carpim in anumite locuri. Proiectul de renovare a bucatariei exista de mai mult timp si noi am incercat sa-l realizam prin fundatia noastra, insa ne este foarte greu, deoarece trebuie sa gasim sponsori care sunt foarte putini. Nimeni nu ne sponsorizeaza fara un proiect", a adaugat reprezentantul SCJU.

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii