Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania de vaccinare HPV se extinde

ro

17 Dec, 2009 01:40 1588 Marime text
vaccin.jpgDozele refuzate de părinţii elevelor de clasa a şasea şi a şaptea pot fi folosite de persoanele între 12 - 24 de ani.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa (DSPJ) a anunţat ieri, extinderea campaniei de vaccinare HPV la toate persoanele cuprinse în grupa de vârstă 12 - 24 ani. Astfel, toate cele care solicită vaccinul vor fi imunizate, deşi prioritate au elevele şi studentele.

Reprezentanţii DSPJ Constanţa au precizat că în funcţie de cerinţele locale, vaccinul HPV, destinat campaniei de vaccinare a fetiţelor din clasa a VI-a şi a VII-a, va fi redistribuit medicilor de familie şi celor şcolari, cu respectarea metodologiei de predare-preluare. În plus, pentru vaccinul administrat rămâne în vigoare obligativitatea înregistrării vaccinării şi a reacţiilor adverse, precum şi raportarea numerică săptămânală, pe grupele de vârstă 12 - 14, 15 - 19 şi 20 - 24 de ani.

Această hotărâre vine pe fondul refuzului în masă a vaccinului HPV la elevele din clasele a VI-a şi a VII-a. De exemplu, în judeţul Constanţa, campania împotriva cancerului de col uterin, deşi încă în desfăşurare nu este, nici pe departe, o reuşită. Din cele câteva mii de eleve, care s-ar putea imuniza până pe 12 decembrie, doar 192 au acceptat. Dintre acestea, 92 sunt din clasele a VI-a, iar 101 din clasele a VII-a.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii