Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:53 09 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carnea de miel, in atentia inspectorilor sanitari

ro

27 Mar, 2004 00:00 604 Marime text

Comerciantii trebuie avertizati asupra modului in care se produc, depoziteaza, transporta si valorifica ouale si carnea de miel destinate consumului uman * Inspectorii de specialitate vor efectua un amplu control privind efectuarea de catre personalul veterinar a examenului ovoscopic al oualor valorificate de catre producatorii particulari * Ouale cu coaja crapata sau lovita si cele de rata sunt interzise comercializarii

Directia Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta a luat pentru intervalul urmator de timp o serie de masuri in scopul prevenirii toxiinfectiilor alimentare in perioada sarbatorilor de Pasti. Potrivit declaratiilor directorului DVSA, doctorul Marin Nicolae, in luna aprilie, cand se consuma cantitati mai mari de alimente, producatorii, si nu numai, trebuie avertizati asupra modului in care se produce, depoziteaza, transporta si valorifica ouale si carnea de miel destinate consumului uman. In acest sens, s-au dispus urmatoarele: identificarea si monitorizarea tuturor potentialilor comercianti care valorifica miei, carne de miel si a tuturor fermelor producatoare si a centrelor de colectare oua; verificarea conditiilor privind transportul mieilor si al oualor, numai cu mijloace autorizate veterinar si insotite de certificate veterinare care sa ateste sanatatea si salubritatea acestora; interzicerea depozitarii si comercializarii produselor in spatii improvizate, in care nu este asigurata o temperatura si o stare de igiena corespunzatoare; interzicerea comercializarii carcaselor de miel care nu sunt marcate in conformitate cu prevederile Ordinului nr.117/1998 sau a oualor nemarcate in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.641/2002 privind regimul de comercializare a oualor. In plus, inspectorii DVSA vor efectua un amplu control privind efectuarea de catre personalul veterinar a examenului ovoscopic al oualor valorificate de catre producatorii particulari, precum si verificarea modului in care sunt indeplinite in pietele agroalimentare conditiile de desfacere a acestora. Controalele se vor solda cu interzicerea comercializarii oualor cu coaja crapata sau lovita si a oualor de rata, retragerea de la vanzare a acestora si dirijarea lor pentru valorificare in scopuri tehnice sau, dupa caz, confiscarea acestora. Nicolae a mai declarat ca in acelasi timp cu inspectia specifica sarbatorilor pascale se vor analiza si verifica toate produsele si subprodusele de origine animala care fac obiectul aprovizionarii in aceasta perioada.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii