Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Judeteana de Pensii inchide Regia de Transport in Comun

ro

18 May, 2010 03:35 2423 Marime text
cap_4.jpgDe la 1 iunie, Regia Autonomă de Transport în Comun nu va mai asigura transportul gratuit persoanelor deportate şi deţinuţilor politici.

Această măsură s-a luat în urma discordiei dintre Regia Autonomă de Transport în Comun şi Casa Judeţeană de Pensii Constanţa, care din luna octombrie refuză să deconteze valoarea abonamentelor.

Din această cauză, Regia Autonomă de Transport în Comun a început cu Casa Judeţeană de Pensii Constanţa atât un proces penal, cât şi unul civil, pentru recuperarea creanţelor. Mai exact, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa datorează RATC-ului 36 de miliarde de lei vechi pentru legitimaţiile de călătorie de care beneficiază persoanele deportate şi deţinuţii politici.

ratc.jpgMai mult decât atât, directorul Regiei Autonome de Transport în Comun, Dumitru Coiciu, afirmă că din acest motiv, de la începutul anului, angajaţii au primit salarii mai mici şi chiar au intrat în concediu fără plată. „Am fost nevoiţi să reducem numărul de maşini de pe trasee şi chiar să tăiem angajaţilor bonurile de masă", adaugă directorul RATC.

În Constanţa sunt la ora actuală 5200 de persoane care trebuie să beneficieze de aceste drepturi. Totodată, la 1 iunie se vor retrage toate aceste legitimaţii, iar beneficiarii sunt obligaţi să predea până atunci legitimaţiile la orice casă de bilete. „În caz contrar, organele de control le vor reţine. Dacă nu ajungem la o înţelegere cu Casa Judeţeană de Pensii, aceştia vor fi nevoiţi să îşi cumpere bilete sau abonamente şi să meargă să-şi deconteze contravaloarea acestora", conchide Dumitru Coiciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sica a lu* Orban 18 May, 2010 17:37 Jupin Coiciu,scoateti banii luati pe cuprul de pe traseele tramvaielor si troleelor(n tone * 8000 dolari tona=veti iesi cu plus in balanta).Dar sa nu ne auda cineva,pt ca acest material este considerat strategic(stiati asta si este cupru aproape pur)si numai statul poate comercializa asa ceva.Miroase rau a penal si daca scormoneste cineva care trebuie,duce mirosul pina la Primarie.Sa auzim de legalitate.