Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căutări fără rezultat (video)

ro

13 Jan, 2011 00:00 1487 Marime text
Cautari_Cernavoda_1.jpgScafandrii au abandonat după o oră căutările trupului lui Bogdan Mitu, cel care s-ar fi aruncat în apele Canalului Dunăre Marea Neagra împreună cu soţia la începutul lunii ianuarie. Cei trei angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au reuşit să cerceteze doar o porţiune de 100 de metri din cauza apei foarte reci care le-a îngheţat aparatura.

Căutarea trupului bărbatului durează de mai bine de o săptămână, dar până acum nu a dat niciun rezultatÎncă o zi fără rezultat în cazul căutărilor lui Bogdan Mitu. Trei scafandrii s-au întors la locul unde se presupune că aceasta s-a înecat împreună cu şoţia. Martorii spun că pe 3 ianuarie tinerii au coborât dintr-o maşină în care se afla şi un baiat de 14 ani, fratele vitreg al tinerii. Adolescentul este de fapt şi martorul cheie al anchetei, după ce a declarat că Bogdan Mitu şi-a scos soţia cu forţa din maşină, a aruncat-o în apele canalului Dunăre Marea Neagra, după care s-a sinucis şi el. Trupul femeii a fost găsit la 50 de metri de mal, însă presupusul cadavru al bărbatul nu a fost nici acum identificat. În aceste condiţii anchetatorii se întreaba dacă nu cumba acesta a ieşit la suprafaţă. Pentru elucidarea misterului, scafandrii au revenit în zonă şi au cercetat din nou apele. Condiţiile pentru scufundări nu au fost însă propice, aşa că după o oră de căutări, cei trei angajati ai inspectoratului pentru situaţii de urgenta au renuntat. Apa rece a făcut ca aparatura să devină inutilă astfel că scafandii au parcurs doar 100 de metri.

Deşi pentru anchetatori Bogdan Mitu este suspect de uciderea soţiei lui, localnicii îi i-au apărarea şi spun că tânărul nu ar fi fost capabil de o asememea atrocitate
Oamenii legii nu vor renunţa la căutări prea uşor. Şeful Poliţiei Transporturi Constanţa, comisarul-şef Corneliu Tănase spune că a apelat la o navă cu sonar pentru a ajuta la cercetarea apelor Canalului Dunăre Marea Neagră. O astfel de aparatură poate localiza de la suprafaţă orice corp din adâncuri şi este folosită în special la căutarea epavelor. Ambarcaţiunea ar putea ajunge de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos la Constanţa, săptămâna viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii