Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz de gripa noua la Gradinita nr. 8

ro

23 Jan, 2010 02:40 1889 Marime text
cap_8.jpgÎn ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa au fost confirmate două cazuri de gripă cu A/H1N1, la două fetiţe. Una dintre acestea, confirmată virusologic frecventează Grădiniţa nr. 8, iar cealaltă confirmată clinic şi epidemiologic este contact de familie cu un pacient confirmat virusologic zilele trecute, însă fără implicaţii epidemiologice în colectivităţi de copii.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, la Grădiniţa nr. 8 ieri s-au luat măsurile antiepidemice recomandate de Ministerul Sănătăţii. A fost efectuat triajul epidemiologic şi supravegherea stării de sănătate a copiilor prin personalul medical şcolar, iar grădiniţa a fost dezinfectată. La această oră pacienţii sunt sub tratament de specialitate, cu stare generală bună, spun medicii.

Ieri au mai fost anunţate, în celelalte judeţe ale ţării, alte 29 de cazuri noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1 şi două decese. Numărul total al românilor confirmaţi până în prezent este de 6.838, dintre care 111 decese.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii