Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:50 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă (galerie foto)

ro

16 Nov, 2017 00:00 3395 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a lansat, ieri, proiectul „Promovarea mobilităţii forţei de muncă în rândul angajaţilor şi persoanelor inactive - Mobility of Workers and Unemployed Upgrade - MOWEUP“. La evenimentul de lansare au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Tatyana Gicheva, coordonator expert la Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, Bulgaria, echipele de proiect şi agenţi economici.
 
Liderul de proiect este Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, district Dobrich, Bulgaria, iar Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA şi CCINA Constanţa sunt parteneri. Proiectul se derulează pe o durată de 24 de luni şi este finanţat prin programul INTERREG V-A Romania - Bulgaria. Valoarea proiectului este de 399.360,85 de euro, din care 339.456,72 de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul CCINA Constanţa este de 117.845,96 de euro, din care 100.169,07 euro provin de la FEDR.
 
Printre obiectivele principale ale proiectului se numără: elaborarea şi susţinerea unei platforme web, un instrument pentru informaţii şi sfaturi cu privire la carieră; contribuţia la crearea unei arii eligibile integrate din punctul de vedere al angajării şi al mobilităţii forţei de muncă; crearea unor locuri de muncă în zona transfrontalieră şi a unor oportunităţi de antreprenoriat; crearea unor rezultate măsurabile, pentru a transforma regiunea transfrontalieră. Printre rezultatele proiectului se numără: îmbunătăţirea accesului la iniţiative comune de angajare; dezvoltarea unor servicii inovative de îmbunătăţire a carierei; promovarea angajării şi dezvoltarea mobilităţii forţei de muncă.
 
„Vreau să atrag atenţia agenţilor economici că 17 noiembrie este data-limită până când se pot adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa în vederea completării şi transmiterii formularelor-tip referitoare la solicitări de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019, în ceea ce priveşte învăţământul profesional de tip dual. Mă adresez agenţilor economici din judeţ interesaţi de pregătirea şi recrutarea forţei de muncă. Dumneavoastră, agenţii economici, veţi fi cei care veţi asigura stagiul de practică al acestor elevi. Mai mult, puteţi oferi burse elevilor care, la terminarea studiilor, vor veni să lucreze la dumneavoastră. Învăţământul profesional şi dual este o soluţie pentru agenţii economici care nu pot găsi personal calificat. Din această cauză, pe litoral, în sezonul estival trecut, au fost unităţi de cazare care nu s-au deschis din lipsă de personal. Unele unităţi de cazare au funcţionat cu personal redus, ceea ce stârneşte nemulţumirea clienţilor. De aceea învăţământul profesional şi dual reprezintă o soluţie“, a declarat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
Echipa de proiect din partea bulgară este compusă din Tatyana Gicheva, German Germanov, Georgi Kolev şi Vaselina Dzhenkova, iar cea română este formată din Adriana Barothi, Laura Tîrziu şi Cristina Zaharia. Grupurile-ţintă ale proiectului sunt: persoanele inactive în vârstă, persoanele care îşi caută un loc de muncă, operatorii şi promotorii proiectului, parteneri economici şi sociali, angajatori şi societăţi comerciale, autorităţi locale şi regionale, organizaţii comerciale şi de afaceri, ONG-uri care promovează egalitatea dintre bărbaţi şi femei, organizaţii pentru protecţia mediului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii