Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:25 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mănâncă piranha de la Acvariul din Constanţa - mere dulci (galerie foto)

ro

25 Aug, 2012 01:00 5534 Marime text
6.jpgO dată pe săptămână, piranha de la Acvariul din Constanţa au parte de un prânz delicios: mere.

Deşi toţi ştim că piranha sunt carnivori şi, mai mult decât atât, sunt peşti voraci, la Acvariul din Constanţa trăieşte o specie de piranha vegetarieni (Methins) şi una omnivoră (Colossoma).

Spre amuzamentul turiştilor şi al constănţenilor, îngrijitoarea hrăneşte peştii în faţa publicului. Nici nu apucă să arunce felia de măr, că peştii o şi înhaţă.

Cele 10 exemplare de piranha omnivore au culoarea neagră şi sunt destul de robuste. În momentul în care îngrijitoarea a aruncat câteva felii de măr, peştii au început să se bată care să prindă cele mai multe bucăţi din nepreţuitul fruct.

Aceşti peşti mai consumă şi banane şi dovlecei, însă cum apa se murdăreşte mai repede după consumul acestora, conducerea a decis să le dea doar mere. În restul timpului, piranha omnivore primesc carne de vită şi peşte. Cele 13 exemplare de piranha vegetarieni primesc alge congelate şi alte suplimente nutritive.

Un piranha carnivor şi-a mâncat şi partenerul

La acvariu există un singur exemplar de piranha carnivor. Până nu demult erau doi, însă unul dintre peşti şi-a mâncat partenerul. Acum, el stă singuratic, ascuns în colţul acvariului pe care nu-l împarte cu nimeni, aşa cum a spus Adriana Chiorean, şef secţie Acvariu.

Peştii piranha se află în captivitate la acvariu de aproximativ 6 ani şi au fost achiziţionaţi după ce au murit cei de dinainte. Din păcate, aceşti peşti nu se înmulţesc în captivitate. Durata lor de viaţă în captivitate este de 10 ani. Nu deosebesc îngrijitorul de un vizitator, însă ştiu când vine ora mesei şi se adună în colţul din acvariu unde li se dă să mănânce.

Program Acvariu

Acvariul constănţean este cel mai vechi din ţară. El a fost inaugurat pe 1 mai 1958. Aici trăiesc peste 76 de specii şi 1.200 de exemplare din Marea Neagră, Delta Dunării, din râuri, dar şi exotice, din Africa şi America Centrală. Majoritatea exemplarelor au fost cumpărate, însă nu de puţine ori au primit şi donaţii din partea persoanelor fizice.

Acvariul are cel mai mare bazin acvatic, cu o capacitate de 40 de tone de apă. În acest bazin sunt ţinuţi nisetri şi moruni. În timpul sezonului estival, acvariul de pe faleză este deschis între orele 9.00 şi 21.00, iar în extrasezon între orele 9.00 şi 16.00. Un bilet de intrare costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii de peste 5 ani. Cei mici au intrarea gratuită.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii