Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun specialiştii despre Fenomenul de la Cernavodă Accelerează singur motorul? Fizicianul - „Categoric nu"

ro

09 Aug, 2012 02:56 1809 Marime text
fenomen_autostrada.jpgDe câteva zile, un filmuleţ postat pe Youtube face furori. În filmare se arată cum, pe Autostrada Soarelui(A2), în dreptul oraşului Cernavodă, se întâmplă un fenomen inexplicabil: autoturismul, cu motorul complet oprit, într-o porţiune de deal, accelerează singur, înaintând pe o distanţă de aproximativ 50 de metri. În materialul video se poate observa cum şoferul maşinii opreşte complet motorul, nu atinge în nici un fel acceleraţia, iar autoturismul porneşte singur de pe loc. La un moment dat, maşina chiar îşi măreşte puţin viteza, mergând singură timp de aproximativ un minut.

Este posibil în realitate aşa ceva, ori este un fenomen... SF? Marius Belc, profesor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Ovidius recunoaşte că nu a văzut filmuleţul. Totuşi, dacă luăm în considerare situaţia, nu crede că este posibil aşa ceva: „Din punctul de vedere al fizicii pe care o ştiu eu, nu, nu se poate întâmpla aşa ceva. Orice consum de energie presupune o sursă. Poate că era motor electric şi a întâlnit un câmp electric, dar nu pot să-mi imaginez cum s-ar întâmpla asta în cazul unul motor pe combustibil, oricare ar fi acesta".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doru 10 Aug, 2012 14:37 Nu este SF. Acelasi lucru se intampla si pe drumul Onesti-Bacau pe o portiune de vreo 70 m. Dar lucrul asta se stie de zeci de ani.