Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:43 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul brand de la Cumpăna, brutăria Moara Veche, a prins viaţă în Braşov

ro

11 Feb, 2020 00:00 5435 Marime text

Braşovul va avea cea mai calitativă gamă de produse de panificaţie! Celebrul brand de la Cumpăna, judeţul Constanţa, creat de către Matei Florin, brutăria Moara Veche, a prins viaţă în cel mai important oraş turistic din România!


Ioana şi Matei au renunţat la carierele lor în domeniul marketingului şi vânzărilor şi şi-au transformat pasiunea într-un business, astfel că, azi, coc pâine - cu cartofi, mălai, seminţe de in, prune sau carne - şi cozonaci, „în familie“, pentru toţi cei care vor să mănânce sănătos sau pur şi simplu le este dor de aromele din copilărie. În lansarea proiectului lor la Braşov, „Moara Veche“, cei doi l-au avut alături pe chef Radu Zărnescu, preşedintele Asociaţiei profesionale Euro-Toques România, membră a European Chefs Community, care a explicat rolul gastronomiei tradiţionale şi, totodată, importanţa consumării unor produse naturale, realizate din ingrediente corecte.


„Ne-am propus, în urmă cu 15 ani, să sprijinim demersul local, demersurile corecte din gastronomie. Gastronomia e un spectru foarte larg şi unul dintre canalele ei înseamnă şi furnizorul, care operează în această industrie. Desigur că este foarte uşor să apelăm la primul magazin sau la un hipermarket, la un furnizor care ne bate la uşă. E mult mai greu ca noi să căutăm pe cei care fac eforturi foarte mari care să aibă materie primă corectă. Materie primă corectă înseamnă una cum era odinioară, naturală, ecologică, biologică. Am salutat ideea colegului nostru, care este unul dintre cei care încă mai ţin steagul sus pe partea aceasta de produs local, corect şi, bineînţeles, de tehnici autentice româneşti", a afirmat chef Zărnescu.


El a precizat că bucătarii au lansat recent, la nivel mondial, un trend privind întoarcerea la tradiţii. „La ora actuală, toată lumea este obişnuită cu trendurile de pe piaţă. Uniunea mondială a bucătarilor a lansat recent un trend privind întoarcerea la tradiţii. Este foarte importantă pentru noi, ca profesionişti, în primul rând pentru căutarea ingredientelor naturale, oferite de producătorii locali, care, prin îngrăşăminte, prin plantă, nu transmit, ulterior, organismului uman diverse stări negative şi boli. Dacă ne oprim la sectorul de panificaţie, putem vorbi de făini, drojdii, până la nivelul de apă şi sare, care sunt baza în această industrie. Furnizorii şi materiile prime sunt primele cărora trebuie să le acordăm atenţie, să utilizăm o făină corectă, o drojdie corectă, sarea care sărează natural - în România, în prezent, sunt mii de tipuri, de mare, de munte, dar noi am trăit cu una extrasă din mină, cea mai sănătoasă, cea care are reacţie naturală, imediată, în timp ce cea marină este o sare forţată, are un efect întârziat, pentru că este o sare forţată, rezultatul unui proces chimic îndelungat", a mai spus Zărnescu.


Sursa foto: Facebook/Moara Veche
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii