Cina cea de taină Martorii lui Iehova, eveniment organizat la Constanța cu ocazia Paștelui
Cina cea de taină: Martorii lui Iehova, eveniment organizat la Constanța cu ocazia Paștelui
13 Apr, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3640
Marime text
- Evenimentul va avea loc în Sala de conferințe „Prestige”, Hotel Continental Forum, Str. Mircea cel Bătrân nr. 39-41, ora 19:30
Martorii lui Iehova din România și de pe întregul pământ se vor întruni în lăcașurile lor de cult pentru a comemora sacrificiul suprem făcut de Isus Cristos dându-și viața ca jertfă în folosul tuturor oamenilor. Vineri, 15 aprilie 2022, se împlinesc 1989 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos. Data de 15 aprilie corespunde celei de 14 nisan din vechiul calendar ebraic, când evreii din secolul I celebrau Paștele.
Redăm mai jos informarea de presă transmisă de Martorii lui Iehova România, cu privire la evenimentele ce vor avea loc la Constanța în perioada următoare:
„Ce este Paștele?
Paștele este o sărbătoare evreiască prin care se comemorează eliberarea evreilor din sclavia egipteană, eveniment care, potrivit Bibliei, a avut loc în anul 1513 î.e.n. Potrivit Legii Mozaice, israeliții trebuiau să comemoreze anual acel eveniment important în a 14-a zi a lunii evreiești abib, numită mai târziu nisan. Cuvântul tradus în limba română prin Paște înseamnă „a trece peste” și face referire la momentul dezlănțuirii celei de-a zecea plăgi peste Egiptul antic. Cu ocazia mesei de Paște, israeliții mâncau, pe lângă miel (sau ied), turte nedospite și ierburi amare. În zilele lui Isus Cristos, cu ocazia Paștelui se consuma vin și chiar se cântau imnuri religioase.
Ce este Cina cea de taină?
În ziua de 14 nisan a anului 33 e.n., cu ocazia Paștelui, Isus Cristos a instituit pentru creștini o sărbătoare nouă numită în prezent Cina cea de taină sau Cina Domnului. Aceasta nu a fost o simplă coincidență, deoarece în Sfintele Scripturi, moartea de jertfă a lui Isus în folosul întregii omeniri este comparată cu sacrificarea mielului pascal. Așa cum Paștele se ținea o dată pe an, creștinii din secolul I au ținut Cina cea de taină, prin care comemorau moartea lui Isus, tot o dată pe an. Data sărbătoririi Comemorării morții lui Isus Cristos, 14 nisan, este stabilită numărând 13 zile din momentul în care luna nouă cea mai apropiată de echinocțiul de primăvară se vede la Ierusalim. În general, Comemorarea cade în prima zi cu lună plină de după echinocțiul de primăvară. Anul acesta, ea cade la 15 aprilie.
Cum se va celebra?
Cu această ocazie, Martorii lui Iehova din România și de pe întregul pământ se vor întruni în lăcașurile lor de cult pentru a comemora sacrificiul suprem făcut de Isus Cristos dându-și viața ca jertfă în folosul tuturor oamenilor. În Constanța, această comemorare va avea loc la Sala de conferințe „Prestige”, Hotel Continental Forum, Str. Mircea cel Bătrân nr. 39-41, ora 19:30. Conferința care va fi prezentată în cadrul acestui serviciu religios va prezenta detalii despre motivul pentru care Isus a fost dat morții, despre împărtășanie, despre Împărăția, sau Regatul, lui Dumnezeu și despre ceea ce ne rezervă viitorul.
Cine sunt Martorii lui Iehova?
Martorii lui Iehova sunt o religie creștină internațională. În România ei ființează încă de la 1911 și sunt unul dintre cele 18 culte religioase recunoscute de Statul Român. Martorii lui Iehova îi aduc închinare lui Dumnezeu, iar prin lucrarea lor de instruire biblică îi ajută pe oameni să înțeleagă Biblia. Denumirea Martorii lui Iehova are legătură cu Dumnezeu, pe care ei îl reprezintă, precum și cu lucrarea de instruire biblică pe care o desfășoară în numele său, fără să fie plătiți.
Comemorarea morții lui Isus Cristos este cel mai important eveniment al anului pentru Martorii lui Iehova. La evenimentul de anul trecut, ținut online, celor peste 8,6 milioane de Martori li s-au alăturat peste 12,6 milioane de invitați, la eveniment asistând în întreaga lume în total peste 21 de milioane de persoane, cu aproximativ 20% mai multe față de numărul din 2020. În România, anul trecut au asistat la acest eveniment peste 100 000 de persoane.
Pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova se găsesc informații actualizate cu privire la cele mai apropiate adrese din fiecare localitate unde se va celebra Comemorarea. La acest eveniment este invitat publicul larg, iar intrarea este liberă”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Martorii lui Iehova din România, despre persecutările religioase din Rusia
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii