Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJAS a platit doar o parte din contravaloarea serviciilor medicale

ro

27 May, 2010 03:57 1206 Marime text
Cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Constanţa trece printr-o situaţie financiară critică. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa a virat în cont doar o parte din suma aferentă serviciilor medicale prestate de instituţia spitalicească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa trebuia să depună săptămâna trecută în cont suma de 23,5 miliarde de lei vechi pentru a putea acoperi serviciile medicale. Însă, doar 1,5 miliarde de lei vechi au ajuns în cont la sfârşitul săptămânii trecute, sumă suficientă doar pentru a plăti datoriile către bugetul de stat. „Am avut o întâlnire cu şefii secţiilor. Restul banilor care ne-au rămas i-am împărţit pe secţii. Astfel, fiecare secţie a primit cât a consumat. De exemplu, secţia de Ortopedie a primit mai mulţi bani deoarece desfăşoară un program naţional pentru proteze, iar costurile pentru această intervenţie sunt foarte mari", a declarat managerul instituţiei spitaliceşti, dr. Dan Căpăţână.

Menţionăm că cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Constanţa înregistrează datorii de peste 200 de miliarde de lei vechi către furnizorii de medicamente, de materiale sanitare şi de soluţii perfuzabile. Dacă această situaţie nu se va schimba, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu îşi va plăti integral datoriile, purtătorul de cuvânt este de părere că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va ajunge ca alte spitale din ţară, să nu mai poată desfăşura acte medicale. Pentru moment, unitatea sanitară dispune doar de materiale sanitare, antibiotice şi perfuzabile pentru urgenţe majore. „Suntem în pragul de a rămâne fără anestezic, iar foarte mulţi pacienţi îşi cumpără ce au nevoie", a conchis dr. Stoian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii