Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:04 16 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clinica Euromaterna, dedicata pentru salvarea vietii nou-nascutilor (galerie foto)

ro

15 May, 2010 02:53 5058 Marime text
cap_5.jpgIeri, clinica privată de obstetrică-ginecologie Euromaterna a împlinit un an de la prima naştere, în urma căreia a venit pe lume un băieţel de 3.500 g. Această naştere a reprezentat prima dovadă a profesionalismului şi dedicării întregului personal al acestui spital.

Cu acest prilej, în cursul zilei de ieri, s-a organizat la sediul clinicii o conferinţă de presă, la care a participat echipa de medici care a pus pe picioare primul spital de obstetrică-ginecologie privat din sud-estul României, şi anume preşedintele Consiliului de Administraţie, dr. Ion Rusa şi membrii Consiliului, dr. Dan Raica, dr. Ioana Luţescu şi dr. Ion Luţescu.

În cadrul acestei conferinţe de presă, dr. Dan Raica, membru al Consiliului de Administraţie, a ţinut să precizeze că împlinirea unui an de la prima naştere este „un moment în care privim în urmă şi vedem ce mai trebuie făcut". Cele mai importante realizări atinse de întreg personalul clinicii Euromaterna au fost creşterea calităţii actului medical, precum şi impunerea unor standarde de calitate, control şi eficienţă, conferind pacientelor o stare de confort atât psihic, cât şi fizic. Echipa spitalului este formată din 18 doctori şi 32 de asistente medicale care tratează cu profesionalism, atenţie şi dragoste fiecare caz. „Ca să îngrijeşti mama şi copilul trebuie să ai aparatură necesară şi personal calificat, iar sistemul de stat nu poate realiza un nivel înalt de îngrijire a pacientelor. Mamele au nevoie de un confort psihic şi relaxare, lucru care se regăseşte doar în sistemul privat", ne-a spus medicul primar obstetrică ginecologie, Ioana Luţescu.

Din fericire, medicii specialişti nu au întâmpinat nici un caz până la ora actuală care să necesite transferarea în altă unitate spitalicească, lucru ce arată, încă o dată, standardele înalte la care se ridică calitatea actului medical.

În privinţa investiţiilor, managerii spitalului au precizat că s-a alocat o sumă de bani mult mai mare decât se preconizase iniţial la deschidere. „În momentul în care achiziţionezi aparatură de înaltă performanţă din alte ţări, îţi asumi nişte riscuri. Am procurat un generator care asigură toată aparatura existentă, precum şi o aparatură performantă de purificare a apei. Anul trecut a fost încheiat pe pierderi, cifra de afaceri ajung la 1.500.000 de euro. Avem cheltuieli enorme cu service-ul aparaturii. Sperăm ca în anul în curs să ajungem la o egalitate între cheltuieli şi venituri", a specificat dr. Dan Raica.

Centru de Testare Hipoacuzie pentru nou-născuţi

Mai mult decât atât, în această săptămână, spitalul privat de obstetrică-ginecologie Euromaterna a inaugurat un Centru de Testare Hipoacuzie la nou-născuţi. Aparatura acestui centru se ridică la aproximativ 20.000 de euro. „Testele se fac la prima săptămână după naşterea copilului. În lipsa unei detectări active a hipoacuziei, aceasta va fi depistată de-abia la 12-24 de luni, când părinţii observă lipsa de dezvoltare a limbajului la copil. Testul se efectuează prin aplicarea a cinci electrozi pe capul nou-născutului după care copilului i se prezintă, prin intermediul unei căşti, o varietate de sunete. Când nervul auditiv este stimulat, impulsul electric se transmite până la creier. Acest impuls electric generat de nervi este înregistrat cu ajutorul electrozilor. Pentru screening este folosit un grup de sunete pentru a testa o arie mai largă a organului auditiv în acelaşi timp. Testul durează aproximativ 15 minute", ne-a explicat dr. Ion Rusa. Acest tip de investigaţie costă 200 RON.

Date statistice

Euromaterna este caracterizată de calitatea actului medical, aspect evident şi în creşterea adresabilităţii pacientelor. Astfel, în datele statistice ulterioare primei sarcini se arată că în spital au avut loc 2809 internări, 840 de naşteri, 168 de intervenţii ginecologice, precum şi 285 de recoltări celule stem. Totodată, Euromaterna şi-a asumat cu succes naşterile premature, spitalul deţinând atât aparatura necesară cât şi personalul medical instruit şi dedicat pentru a ajuta la salvarea vieţii micuţilor născuţi înainte de termen. „În spitalul de obstetrică-ginecologie Euromaterna au fost născuţi 22 de prematuri cu greutatea cuprinsă între 2000 g şi 2500 g, 17 prematuri cu greutatea sub 2000 g şi patru prematuri cu prematuritate de grad patru, adică sub 1000 g", a conchis Liliana Aciubotăriţei, director ingrijiri medicale .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pai la ce dezastru e la neonatologia condusa de Bucur, normal ca orice e de preferat 15 May, 2010 11:33 cum se face ca cei care sunt platiti la stat lucreaza si la clinici si cabinete particulare? pai nu au tot interesul sa distruga cu buna stiinta sectiile din spitalul judetean?