Comerciantii de carne trebuie sa se inregistreze la DSVSA
Comerciantii de carne trebuie sa se inregistreze la DSVSA
27 Jan, 2007 00:00
ZIUA de Constanta
1067
Marime text
Carmangeriile si macelariile trebuie sa se inregistreze la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Noua reglementare impune ca inregistrarea sa fie realizata in termen de sase luni de la data publicarii actului normativ in Monitorul Oficial, adica pana pe 17 iulie.
Totodata, pentru carmangerii si macelarii termenul este de 10 zile de la data publicarii, adica 27 ianuarie. Firmele sau producatorii care vand direct sau cu amanuntul produse alimentare sunt obligate sa se inregistreze la Autoritatea Veterinara, tarifele ajungand pana la 500 lei, in cazul supermarketurilor si hipermarketurilor. Gheorghe Dinca, purtatorul de cuvant al DSVSA Constanta, a spus ca pana in momentul de fata nu s-au gasit unitati neconforme, dintre cele care au depus documentatia necesara. Pe de alta parte, Paraschiva Nica, consilier superior DSVSA, declara ca majoritatea agentilor economici s-au prezentat pentru detalii, insa au fost nevoiti sa ii trimita la Camera de Comert. "Pentru intocmirea dosarului au nevoie de un certificat conform statutului si multi nu stiau de acest lucru. Pana acum au fost depuse sase dosare, de la unitati din Constanta", mai spune reprezentanta DSVSA Constanta.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii