Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 01 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisie de licitaţie contestată, la Canalele Navigabile

ro

25 Nov, 2008 01:33 2364 Marime text

placinta.jpgCompania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a organizat, ieri, o licitaţie având ca obiect patru terenuri din zona ecluzei Năvodari. 

Ziua a debutat cu o contestaţie depusă de SC Comprest Util, cu privire la comisia de licitaţie. Agentul economic a dorit să preîntâmpine situaţiile neplăcute din ultimul timp. De suprafeţele de teren au fost interesate patru firme, dintre care numai trei au rămas în luptă, cea din urmă fiind eliminată din competiţie din cauza faptului că nu depusese în termenul stabilit conform caietului de sarcini, documentaţia completă. Comisia, condusă de directorul comercial al companiei, Ciprian Plăcintă, a analizat fiecare ofertă în parte şi a purces la organizarea procedurii de licitare. Nu înainte de a fi observat o eroare: în caietul de sarcini era prevăzut ca agenţii economici să depună bugetul consolidat până la 31.07.2008, pentru o licitaţie organizată la finele lui noiembrie. Acest lucru nu a fost pe placul lui Plăcintă, care a întrebat cărui fapt se datorează această scăpare. Însă, într-un final apele s-au liniştit, iar licitaţia a continuat. În cursă au rămas trei societăţi comerciale: Andreea Pop Construct, Eco Sea SRL şi Comprest Util SRL.  Primul teren scos spre închiriere se află pe malul stâng al Canalului, la kilometrul 1+410 - 1+214 şi are 8.926 de metri pătraţi. Preţul de pornire a fost de 170 de euro, iar cel de adjudecare de 238 de euro pe lună, fără TVA. Acest teren a fost adjudecat de SC Eco Sea SRL, reprezentată de Cătălin Bideaua. Cel de-al doilea teren, aflat pe malul stâng la kilometrul 1+625 - 1+400, în suprafaţă de 8.352 de metri pătraţi a fost câştigat de Comprest Util, reprezentată de Grigore Comănescu, pentru 240 de euro pe lună, fără TVA. Licitaţia s-a desfăşurat destul de anevoios, mai ales din cauza documentaţiilor stufoase. „Dacă nu ne grăbim, domnii o să ne ceară şi de mâncare la prânz", a glumit directorul Plăcintă. Pe un ton amical şi glumeţ, cei trei competitori, sub privirile atente ale comisiei de licitaţie, au continuat lupta pentru închirierea celor două terenuri rămase în joc. 

Nevestele, piua întâi în afaceri 

Andreea Pop Construct SRL şi-a adjudecat ambele parcele, despre care reprezentantul firmei, Cristian Popescu ştia foarte multe detalii. Ba că sunt gropi, ba stâlpi de înaltă tensiune, ba că acolo se pot face grătare sau nu, nimic nu îi scăpase lui Popescu din vedere. Probabil că detaliile îi sunt foarte cunoscute şi datorită faptului că este consilier local în Năvodari şi că oraşul şi împrejurimile lui nu au niciun secret. În total, pentru cele două parcele,  firma reprezentată de Cristian Popescu va plăti Canalelor Navigabile o chirie de 400 de euro fără TVA. Primul câştigător al zilei, firma Eco Sea SRL a fost înfiinţată anul acesta, în luna septembrie. Cătălin Bideaua, unic asociat şi administrator este implicat în mai multe societăţi: Ecoclima 2003 SRL, Grup Bin Stal SRL şi Optus SRL. În două dintre firme este asociat cu soţia sa, Fănica. De cealaltă parte, Andreea Pop Construct SRL este administrată de Mihaela Vica Popescu, soţia lui Cristian. „Numele firmei vine de la cel al primei sale fetiţe", a explicat consilierul local năvodărean.  Mihaela Popescu mai deţine alte trei firme: Andreea Pop Logistics SRL, Euro Trust SRL şi Alex & Deea SRL. Cristian Ştefan Popescu este asociat numai în SC Sud Est Distribuţie SRL. Săptămâna aceasta, CN ACN SA mai are programate trei zile de licitaţii pentru închirierea de terenuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii