Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurenta la Stiinte economice

ro

25 Jul, 2003 00:00 823 Marime text

Primele rezultate la Universitatea "Ovidius"

Initial, pentru examenul de admitere s-au inscris 897 de candidati * Dintre acestia, aproximativ 30 au obtinut nota maxima la test * Ultimele medii de admitere pentru locurile subventionate au fost peste 9.50 * Nemultumirea multor candidati a reiesit din faptul ca, desi se anuntase ca se vor da teste grila, in acest an ei au avut de rezolvat, dupa sistemul vechi, doua probleme * Cei mai norocosi candidati de la Universitatea "Ovidius" s-au dovedit a fi concurentii de la Pedagogie muzicala, toti cei 13 inscrisi reusind sa fie admisi pe locurile subventionate * Cei care au fost declarati admisi sunt obligati sa achite, pana pe 28 iulie, taxa de inmatriculare, aceasta fiind de 300.000 de lei.

Primele rezultate la admiterea de la facultatile Universitatii "Ovidius" au fost afisate ieri.La Facultatea de Stiinte Economice au depus dosarele de inscriere 897 de candidati pentru 720 de locuri, majoritatea fiind cu taxa. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a aprobat subventionarea unui numar de 105 locuri pentru aceasta facultate, restul fiind pentru invatamantul la distanta si pentru locurile cu taxa. Conform rezultatelor afisate la specializarea Relatii economice internationale, prima medie cu care s-a intrat pe locurile subventionate a fost 9.99, iar ultima 9.63. Sub linie s-au clasat cei care au ocupat locurile cu taxa, candidatii obtinand note intre 9.42 si 7.84. Pentru invatamantul la distanta au fost acordate 80 de locuri, mediile de admitere situandu-se intre 8.81 si 5.61. La profilul Economia comertului, turismului si serviciilor, prima medie de admitere la locurile fara taxa a fost de 9.92, iar ultima 9.52. Din cele 25 de locuri subventionate pentru aceasta specializare, unul a fost ocupat de un rrom, acesta avand media 5.61, iar altul de un candidat din Republica Moldova. Ultima medie de admitere la locurile cu taxa a fost de 7.57. Primele medii cu care s-a intrat la profilurile Contabilitate si informatica de gestiune si la Finante-banci au fost la fel de mari, respectiv 9.94 si 9.91. Doar cei care au avut note finale peste 9.48 au avut posibilitatea de a ocupa unul din locurile subventionate la Contabilitate si informatica de gestiune si la Finante-banci. Alti 200 de candidati au fost declarati respinsi. Candidatii la Facultatea de Stiinte Economice au sustinut un test, media finala tinand cont si de cea de la examenul de bacalaureat. Nemultumirea multor candidati a constat in faptul ca, desi initial se anuntase ca se vor da teste grila, in acest an ei au avut de rezolvat, dupa sistemul vechi, probleme. Din cei peste 800 de candidati aproximativ 30 au obtinut la acest test nota maxima.

Pedagogia muzicala nu cere taxa studentilor

La profilul Arta spectacolului de teatru din cadrul Facultatii de Arte s-au inscris 13 candidati, dintre care unul a lipsit la testul de admitere, iar alti doi au fost respinsi. La Pedagogie - Arte plastice si decorative au fost declarati admisi opt pe locurile fara taxa, sase pe cele cu taxa, iar alti 25 au fost respinsi. Prima medie a fost 8.85, iar ultima de 7.79. Din cei 15 candidati inscrisi la profilul Interpretare muzicala trei candidati au fost respinsi, ultima medie fiind 7.53, iar prima 9.80. Cei mai norocosi s-au dovedit a fi candidatii de la Pedagogie muzicala, toti cei 13 inscrisi reusind sa fie admisi pe locurile subventionate.Toti cei care au fost declarati admisi sunt obligati sa achite, pana pe 28 iulie, taxa de inmatriculare, aceasta fiind de 300.000 de lei. In cazul in care nu se achita aceasta taxa, candidatii pierd calitatea de student. De asemenea, cei admisi pe locurile nesubventionate sunt obligati sa plateasca o treime din suma totala a taxei de scolarizare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii