Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conditii de lux in cantina Spitalului de Boli Infectioase (galerie foto)

ro

07 Apr, 2009 02:58 2175 Marime text
cantina.jpgDin 2007, o echipă de 16 persoane se asigură că bolnavii internaţi în secţiile exterioare ale celei mai mare unităţi spitaliceşti din judeţ şi cei din Spitalul de Boli Infecţioase (SBI) Constanţa au parte de un meniu apropiat celui de acasă.

Pentru bolnavii din Spitalul de Boli Infecţioase şi secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, problema culinară a fost rezolvată în urmă cu trei ani. În 2007, SC Arimex Comexim 2000 SRL Bucureşti a câştigat licitaţia pentru serviciul de catering şi distribuţie alimente organizată de fostul Spital Municipal. O dată cu preluarea activităţii de către managerul firmei, Petre Preda, cantina spitalului a fost renovată de la zero. Excelenţă, calitate şi profesionalism sunt termenii care caracterizează cel mai bine activitatea desfăşurată de Arimex Comexim 2000 la cele două unităţi spitaliceşti. Drept dovadă, firma a câştigat, în 2005 şi 2007, locul III în topul naţional al firmelor de profil, locul I în sectorul patru din Capitală şi a primit diploma de excelenţă în afaceri. De asemenea, societatea care se ocupă de dietele bolnavilor este singura cantină de spital din ţară certificată ISO 9001:2000 privind managementul calităţii, ISO 22000:2005 privind siguranţa alimentară, ISO 14001:2004 privind mediul şi ISO 18001:2007 privind securitatea şi sănătatea ocupaţională. „Rezultatele noastre pot fi prezentate în orice moment. Nu ne ferim de controale", spune Virgil Drăghici, şeful unităţii. În fapt, fiecare persoană poate urmări activitatea salariaţilor cantinei, în direct, pe Internet.

„Este un aur de supă"

Calitatea preparatelor şi a serviciilor este certificată chiar de bolnavii internaţi în unităţile sanitare deservite de această cantină. Meniul este extrem de diversificat, iar un fel de mâncare se repetă doar la 15 - 20 de zile. „Supa din spital este foarte bună. Este un aur de supă", spune o pacientă a SBI. „Masa se prezintă foarte bine. Nu are sare, dar este bună. Este mai bună faţă de cum era acum trei ani şi este şi suficientă", este de părere Tudor Filimon, un pacient al Secţiei Medicale III.  Părerea bolnavilor este extrem de importantă pentru reprezentanţii Arimex Comexim 2000 şi, lunar, ei primesc chestionare cu întrebări privind preparatele servite. Salariaţii cantinei nu sunt nici ei mai prejos, iar pentru ei, managerul firmei a amenajat un colţ de reculegere şi închinăciune.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii