Conditii improprii de pastrare a alimentelor pe litoral
Conditii improprii de pastrare a alimentelor pe litoral
21 Jul, 2005 00:00
ZIUA de Constanta
917
Marime text
Inspectia Sanitara de Stat a sistat activitatea a inca patru societati comerciale
Lucratorii Inspectiei Sanitare de Stat au efectuat in ultima saptamana 327 de controale privind, in mod special, problematica de mediu si prestari servicii, contravaloarea sanctiunilor aplicate fiind de 256 milioane de lei vechi. Motivele pentru care agentii economici au fost amendati au facut referire, indeosebi, la neprezentarea angajatilor din unitatile de orice fel la examinarile medicale periodice; neasigurarea in unitatile din sectorul alimentar de productie, prelucrare, servire, depozitare, transport, a apei curente si reci pentru consum uman; nerespectarea normelor de igiena in vigoare referitoare la prepararea si pastrarea cremelor de oua, a maionezei si a produselor din carne speciale; nerespectarea in unitatile de alimentatie colectiva a obligatiei de a pastra timp de 48 de ore la rece, in recipiente curate, acoperite si etichetate, cate o proba din fiecare fel de mancare servita; angajarea de catre agentii economici a personalului fara examen medical prealabil si fara confirmarea scrisa a medicului ca locul de munca sau meseria propriu-zisa nu este contraindicata din punct de vedere medical pentru salariat. De asemenea, patronii sanctionati nu au luat masurile care se impuneau privind programarea salariatilor la controlul medical periodic, nu au acordat alimentatia suplimentara, potrivit legii, salariatilor care lucreaza in locuri de munca in conditii grele si vatamatoare etc. In plus, a fost sistata activitatea a patru societati comerciale din cauza faptului ca bauturile racoritoare si alcoolice nu erau pastrate la temperatura mediului ambiant.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii