Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii spera in ajutorul lui Blaga pentru asigurarea caldurii din Mangalia

ro

03 Jan, 2010 20:25 1576 Marime text

foleanu.jpgConsilierii locali din Mangalia trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia definită drept „dezastruoasă" din primăria localităţii. La ora actuală, spun aceştia, Primăria Municipiului Mangalia are de achitat datorii de circa 70 de miliarde de lei vechi.

„La ultima şedinţă a Consiliului Local Mangalia, consilierii au stabilit ca o parte a datoriilor pe care primăria le are de achitat drept subvenţie către societatea furnizoare de agent termic, Rominterm, să fie plătite din fondul de rulment din 2008: circa 9 miliarde de lei vechi. Rămân însă datorii de alte zeci de miliarde de lei vechi. Considerăm că, cel mai grav, este faptul că fostul primar nu s-a preocupat de achitarea acestor datorii, dacă nu prin reducerea cheltuielilor şi risipei pe care a facut-o cu manifestări inutile, cel puţin printr-un lobby pe lângă ministrul Dan Nica, pe vremea când acesta asigura conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Atunci s-ar fi putut acorda banii de subvenţie pe 2008 şi 2009", afirmă consilierul local Paul Foleanu.

Acesta mai spune că societatea Rominterm a fost de acord cu reeşalonarea datoriilor pe care instituţia primăriei le are către ea. Însă, din lipsa banilor - cel puţin pentru căldură - primăria nu a achitat până acum nici măcar „ratele" datoriei către Rominterm. Paul Foleanu este de părere că, un lobby susţinut pe lângă ministrul Vasile Blaga, care va putea acorda banii necesari subvenţiei, va reuşi să scoată asociaţiile de proprietari din Mangalia de sub spectrul posibilităţii rămânerii fără energie termică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii