Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta are pacura pana la jumatatea lunii ianuarie

ro

07 Jan, 2009 19:56 944 Marime text
România a fost şi ea afectată de întreruperea gazelor, precum au păţit şi alte state balcanice. Câteva localităţi din ţară au fost direct lezate oprirea furnizării gazelor naturale. Printre localităţile care au rămas fără gaze se află Constanţa, Arad, Hunedoara şi Zalău.

Sistarea furnizării de gaze ne-a afectat şi pe noi, Rusia a încetat să mai trimită gaze mai multor ţări, printre care şi România. În acest caz Cet-urile trebuie să recurgă la soluţii de rezervă pentru a soluţiona problema apărută. Tranzitul prin punctul Medieşul Aurit a fost oprit, miercuri, în jurul orei 09:00. La nici patru ore de la sistarea gazelor ruseşti către Europa, şi implicit către România, consecinţele au început să se facă simţite. La Arad, conducerea Centralei Electro-Termice (CET) Arad a decis, miercuri dimineaţă, să reducă consumul de gaz cu 25 la sută, mărind în schimb consumul de cărbune. Directorul tehnic al CET Arad, Liviu Vărşăndan, consideră că reducerea consumului de gaz s-a făcut la solicitarea Dispeceratului Naţional de Gaze, dar că măsura nu afectează populaţia.

În Constanţa, rezerva de păcură poate asigura furnizarea căldurii până în jurul datei de 15 ianuarie. Conducătorii CET Palas Constanţa afirmă că agentul termic poate fi furnizat la parametrii normali timp de aproximativ o săptămână dacă vremea nu se va înrăutăţi, păcura din rezervă ajungând până în jurul datei de 15 ianuarie.

La Hunedoara, cantitatea de gaz livrată Termocentralei Mintia s-a redus de la 20.000 la 12.000 de metri cubi pe oră. Reprezentanţii susţin că activitatea nu este afectată deoarece complexul funcţionează şi pe cărbune sau păcură şi poate asigura energia termică pentru municipiul Deva. Cel puţin pentru moment.

La Zalău situaţia este la fel de tensionată ca şi în celelalte părţi ale ţării. Furnizarea de agent termic va fi oprită total dacă E.On Gaz va limita alimentarea cu gaze naturale.

Rămâne de văzut dacă declaraţiile făcute de reprezentanţii oraşelor afectate vor fi reale şi anume, dacă rezervele sunt suficiente şi ele vor putea acoperi perioada de iarnă peste care românii trebuie să treacă.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii