Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:16 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta are pacura pana la jumatatea lunii ianuarie

ro

08 Jan, 2009 02:10 1122 Marime text
DECUPAJ_CET.jpgCâteva localităţi din ţară au fost direct lezate de oprirea furnizării gazelor naturale. Printre oraşele unde se pare că vor fi probleme se află Constanţa, Arad, Hunedoara şi Zalău.

Rusia a încetat să mai furnizeze gaze mai multor ţări, printre care şi România. În acest caz, CET-urile trebuie să recurgă la soluţii de rezervă pentru a soluţiona problema apărută. Tranzitul prin punctul Medieşul Aurit a fost oprit, ieri, în jurul orei 09.00. La nici patru ore de la sistarea gazelor ruseşti către Europa, şi implicit către România, consecinţele au început să se facă simţite. La Arad, conducerea Centralei Electro-Termice (CET) a decis să reducă deja consumul de gaz cu 25 la sută, mărind în schimb consumul de cărbune.
În Constanţa, rezerva de păcură poate asigura furnizarea căldurii până în jurul datei de 15 ianuarie. Conducătorii CET Palas Constanţa afirmă că agentul termic poate fi furnizat la parametrii normali timp de aproximativ o săptămână, dacă vremea nu se va înrăutăţi, păcura din rezervă ajungând până în jurul datei de 15 ianuarie. Pentru încă o săptămână ar trebui să se apeleze la rezerva de stat.
La Hunedoara, cantitatea de gaz livrată Termocentralei Mintia s-a redus de la 20.000 la 12.000 de metri cubi pe oră. Reprezentanţii susţin că activitatea nu este afectată deoarece complexul funcţionează şi pe cărbune sau păcură şi poate asigura energia termică pentru municipiul Deva.
La Zalău, situaţia este la fel de tensionată ca şi în celelalte părţi ale ţării. Furnizarea de agent termic va fi oprită total dacă E. On Gaz va limita alimentarea cu gaze naturale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii