Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa nu are oameni de valoare (video)

ro

19 Apr, 2011 03:54 2575 Marime text
CETATENI_DE_ONOARE1.jpg

Dacă noi nu avem eroi, putem să împrumutăm de la alţii. Probabil că pe această premisă a mers preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu atunci când s-a gândit să-i numească cetăţeni de onoare ai Constanţei pe angajaţii centralei nuclear electrice de la Fukushima. În tot acest timp, valorile autohtone care fac cinste judeţului şi ar merita din plin această distincţie sunt ignorate.

Vestea că preşedintele consiliului judeţean Nicuşor Constantinescu a propus Ambasadei Japoniei în România ca angajaţii centralei nucleare de la Fukushima să primească titlul de cetăţean de onoare ai judeţului i-a indignat pe constănţeni.

Iniţiativa oficialului CJC este cu atât mai revoltătoare cu cât de-a lungul timpului o parte din autorităţile Ctei au venit cu propuneri demne de luat în calcul ptr acordarea titlului de cetăţean de onoare, însă au rămas doar la stadiul de proiect. Cel mai recent exemplu este iniţiativa prefectului Claudiu Iorga Palaz, care a propus consiliului local, în urmă cu o lună, ca cei opt militari de la Tuzla căzuţi la datorie să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Familiile militarilor de la Tuzla sunt de-a dreptul dezamăgite. La aproape un an de la tragedie, oamenii spun că au rămas cu un gust amar ptr modul în care au fost trataţi post mortem eroii Ctei şi nu înţeleg cum este posibil ca astfel de oameni să fie ignoraţi de autorităţi. Iniţiativa lui Nicuşor Constantinescu l-a surprins până şi pe diplomatul nipon. Acesta a trimis Consilului Judeţean o scrisoare prin care solicită ca distincţia să fie acordată fără a-i nominaliza pe muncitorii de la centrala nucleară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii