Controale in halele de carne
Controale in halele de carne
15 May, 2002 00:00
ZIUA de Constanta
1239
Marime text
Verificari pe linia respectarii normelor sanitar-veterinare
Se fac pregatiri pentru deschiderea halei de peste din piata Unirii
Hala de carne din piata Grivita a fost locul de desfasurare a unui control amanuntit, organizat sub directa coordonare a administratorului unic al pietelor constantene, Vasile Caju. Controlul a avut ca principal obiectiv verificarea conditiilor de pastrare si comercializare a carnii, pentru prevenirea oricaror abateri de la normele sanitar-veterinare obligatorii. In hala din Piata Grivitei isi desfaceau marfa doi producatori, unul din localitatea Basarabi si celalalt din Cogealac. In nici una din situatii controlul nu a scos la iveala aspecte negative, nici din punctul de vedere al actelor prezentate de cei in cauza, nici in ceea ce priveste modul de desfacere a carnii. Conform celor declarate de Vasile Caju, cei care vor fi depistati comercializand carne in afara agregatelor de frig speciale vor fi evacuati din piete pentru nerespectarea conditiilor de comercializare. Totodata, in perioada imediat urmatoare vor fi continuate, impreuna cu Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, activitatile de inspectare a celor care ofera la vanzare produse lactate. Laptarii vor fi astfel obligati sa comercializeze produsul numai in recipientele cumparatorilor, cei care nu se vor conforma fiind obligati sa plateasca amenzi in valoare de pana la 30 de milioane de lei. In privinta noii hale de peste, care va functiona in piata Unirii, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, se va semna contractul pentru modernizarea acesteia, astfel incat sa fie data spre folosinta cat mai curand.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii