Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii si mamele aflate in dificultate vor avea o „casa", pe termen limitat

ro

23 Dec, 2009 02:15 1548 Marime text
petre_dinica_07.jpgDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC) a semnat ieri contractul de finanţare pentru dezvoltarea Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă cu un modul destinat cuplurilor mamă - copil.

La această oră, în Centrul de Primire a Copiilor din cadrul DGASPC Constanţa, de pe strada Aluniş, nu au acces şi adulţii, ci doar minorii. Acest lucru însă se va schimba cât de curând, deoarece construirea şi utilarea noului corp va oferi o soluţie de moment pentru ca micuţii să poată locui acolo cu mamele. Spaţiile care vor exista în viitoarea clădire cu două etaje sunt destinate, potrivit reprezentanţilor DGASPC, activităţilor de zi cu zi, şi anume, spaţii de locuit, bucătărie, spălătorie, însă şi o încăpere specială unde copiii să-şi facă temele.

Cele 16 cupluri mamă - copil care vor putea fi găzduite aici, cel mult 90 de zile, trebuie să respecte însă, nişte condiţii. Copiii care sunt la şcoală trebuie să frecventeze în continuare cursurile, iar mamele să nu renunţe la locul de muncă, ori să accepte unul, în funcţie de caz.

Deşi vor fi angajate încă aproximativ 10 persoane, asistenţi sociali, medicali sau psihologi, iar consumul cu utilităţile se va mări, totuşi, reprezentanţii DGASPC Constanţa au precizat că acestea nu reprezintă o problemă mare, mai ales că de finanţare se va ocupa Consiliul Judeţean.

Valoarea totală a proiectului este de 2.795.024 lei, contribuţia proprie fiind doar de 169.633 lei. Acesta are o durată de implementare de 15 luni şi va începe la data ultimei semnături. Deja primul pas a fost făcut ieri, de directorul DGASPC Constanţa, Petre Dinică. Urmează ca proiectul să fie semnat, probabil în cursul zilei de astăzi şi de directorul ADR Brăila, iar ulterior, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

„A fost un drum lung, un parcurs de doi ani până am reuşit să finalizăm acest proiect dar azi această muncă îşi găseşte finalul fericit", a precizat directorul DGASPC Constanţa, Petre Dinică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii