Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costin asteapta o minune de Craciun, la Club Vansses

ro

24 Dec, 2009 03:13 2094 Marime text
costin.jpgMedicii spun că micuţul de doar 11 luni ar avea până la 80% şanse să se facă bine, dacă ar urma toate şedinţele de kinetoterapie, tratament şi terapie hiperbară. Acestea însă, costă lunar aproximativ 8.000 lei, sumă enormă pentru familia sa.

Costin merită o şansă, aşa că în această seară specială a Ajunului, la Club Vansses, începând cu ora 20.00, toţi cei care se vor afla acolo, alături de designeri de modă, trupe de dans şi alţi artişti dedicaţi acestei cauze, pot contribui la un viitor frumos pentru micuţ.

Constantin Ionuţ Dragu este un băieţel vioi şi vesel, însă căruia soarta nu i-a oferit o viaţă uşoară. S-a născut cu o gravă malformaţie cerebrală, microcefalie şi hipogenezie corp calos, chiar dacă medicul de la Constanţa care a efectuat ecografiile 4D i-a spus mamei că fătul este în regulă. Geanina urma să afle, la o perioadă scurtă de timp, de la medicii bucureşteni că ecografia arăta clar că micuţul are probleme, însă „specialistul" nu a ştiut să o interpreteze.

În momentul de faţă, familia lui Costin se străduieşte să îi ofere acestuia tratamentul necesar, la Spitalul Clinic Obregia din Bucureşti. Medicii de aici spun că micuţul ar avea până la 80% şanse să se facă bine, însă totul depinde acum de bani. 5.000 lei costă tratamentul lunar al lui Costin, iar odată la două luni şi jumătate ar mai fi necesari încă 6.400, pentru terapie hiperbară. Acesta este preţul pentru ca micuţul să aibă o viaţă normală, însă reprezintă mult prea mult pentru părinţi. Mama lui ne-a mărturisit că terapia hiperbară nici măcar nu au putut să o înceapă iar din cele trei şedinţe de kinetoterapie pe care ar trebui să le facă pe zi, doar una îşi permit. Părinţii trebuie să scoată zilnic din buzunare 50 de lei doar pentru o şedinţă, lucru care se petrece de când Costin avea o lună şi jumătate. Până la această oră medicii nu s-au putut pronunţa şi referitor la durata tratamentelor. Totuşi, terapia va dura ani buni deoarece se pare că micuţul va rămâne cu anumite deficienţe de vorbire.

În această seară şi mama lui va fi prezentă în Club Vansses, în speranţa că Moş Crăciun, care va veni pentru prima dată la micuţ, (pe 27 decembrie împlineşte 11 luni) să îi aducă şi speranţa că acesta se va face bine.

În timpul prezentării de modă şi a celorlalte momente care se vor întinde pe aproximativ două ore, va rula pe ecran, în club, şi un filmuleţ cu Costin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii