Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:15 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum gătesc pescarii din România şi Rusia Trei reţete recomandate de Campionii mondiali la pescuit

ro

02 Oct, 2012 01:00 5727 Marime text
retete-peste.jpgDuminică s-a încheiat Campionatul Mondial de Pescuit la Crap 2012, găzduit de judeţul Constanţa. Aflat la cea de-a XIV-a ediţie, campionatul s-a desfăşurat pe lacul Corbu. În concurs au intrat delegaţii din cele 21 de ţări participante: România, Africa de Sud, Anglia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina şi Ungaria.

Mai jos prezentăm câteva reţete pescăreşti, dezvăluite de unii concurenţi:

Uha (borş rusesc de peşte)

Avem nevoie de peşte de apă dulce (crap, caras), morcov,
ceapă, cartofi, usturoi, mărar, sare, piper, lămâie, frunze de dafin. Peştele mic se curăţă la interior, dar nu şi de solzi şi se pune la fier timp de o oră. Fiertura se strecoară şi se adaugă bucăţile mari de peşte, ceapă tăiată, cartofii şi câţiva căţei zdrobiţi de usturoi. Când este gata se adaugă cele trei frunze de dafin, sucul de lămâie şi mărarul. În continuare vă prezentăm două reţete ale componenţilor echipei României, Campioana Mondială la Pescuit Crap-2012.

Saramură de peşte

Peştele, în special crapul, se crestează şi se sărează. Se prăjeşte în baie de ulei. Separat se coc pe grătar legumele: ceapă, roşii, ardeii graşi şi cei iuţiîntregi. După ce s-au copt şi răcit, se toacă. Într-o tavă, se pune suficient de adâncă pentru peşte, se pun legumele. Peste ele se pune peştele prăjit în baia de ulei. Deasupra se pune verdeaţa tocată, oţet, două liguri de ulei şi apa clocotită. Peştele trebuie să fie acoperit aproape în întregime. Se lasă la înmuiat timp de 20-30 de minute ca să absoarbă aromele. Până când peştele se scaldă în saramura lui, se facă o mămăligă. Saramura de peşte se serveşte cu mămăligă şi, după dorinţă, cu o lingură de mujdei deasupra.

Peşte în staniol

Peştele se condimentează, se adaugă cimbru, usturoi granulat şi felii de lămâie fără coajă. Apoi, fiecare bucată de peşte se stropeşte cu foarte puţin ulei, se împătureşte în folie de aluminiu şi se pune pe grătarul încins cam 20 de minute. Se întoarce pe toate părţile, că să rumenească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii