Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a dat darul la nunta anului Ce au mâncat, ce au băut şi pe ce muzică au dansat invitaţii la căsătoria Elenei Băsescu

ro

03 Sep, 2012 01:00 1741 Marime text
Rafinament şi bun gust, aşa caracterizează invitaţii nunta Elenei Băsescu şi a lui Bogdan Ionescu care a avut loc pe 1 septembrie la Palatul Snagov.

Nunta celor doi a respectat întru totul tradiţiile româneşti. La intrare, fiecare invitat a primit câte un pahar cu şampanie roz. După ce au ciocnit cu mirii, socrii şi cu naşii, nuntaşii au luat loc la mese.

Invitaţii au fost aşezaţi la mese de 8 - 10 persoane. La o masă au stat, aşa cum se obişnuieşte la nunţile româneşti, mirii, socrii şi naşii.

Feţele de masă au fost albe, iar scaunele aveau aranjamente aurii. Auriul, de altfel, era prezent şi pe invitaţii şi pe şerveţelele de pe masă. Vesela a fost una obişnuită, albă.

Grătar la alegere

Invitaţii au primit la masă un aperitiv foarte bogat, apoi peşte, după care au fost invitaţi la grătar să-şi aleagă ce friptură doresc: de viţel, de berbecuţ sau de oricare alt fel.

Apoi, au urmat nelipsitele sarmale de la o nuntă tipic românească. Bucătăresele s-au întrecut şi au oferit şi sărmăluţe în foi de viţă dar şi în foi de varză. Alături, au fost servite şi câte o bucată de costiţă prăjită şi nelipsita mămăliguţă.

La intrare, de-o parte şi de alta a uşii au stat la dispoziţia nuntaşilor toată noaptea diferite feluri de brânză şi multe fructe: smochine, pepene galben, nuci, mure.

Tortul din şarlotă a avut 6 etaje şi a fost îmbrăcat în glazură albă cu ornamente aurii. Alături de o felie de tort, invitaţii au primit şi câte o porţie de îngheţată. Tortul a fost adus într-un frumos foc de artificii.

Muzică veche în interpretare modernă

Muzica a fost pe segmente: după valsul miresei, au urmat câteva ore de muzică a anilor 70 interpretată modern. Apoi, a venit rândul melodiilor populare să ridice mesenii în picioare. S-au auzit hore din Ardeal, din Bucovina, din Dobrogea, din toate ţinuturile româneşti.

Socrii mari au lipsit de pe ringul de dans

Spre surprinderea tuturor, Traian şi Maria Băsescu nu au fost zăriţi pe ringul de dans. Doar la începutul petrecerii, în timp ce Elena dansa cu soţul său, Traian Băsescu i-a zis: „Dă-te la o parte!" şi timp de două melodii a avut-o ca parteneră de dans pe fiica sa. Alte câteva valsuri a dansat cu soţia sa. Apoi, nu au mai păşit pe ringul de dans, spre deosebire de Elena şi de Bogdan, care nu au stat pe scaun o clipă. Dacă nu erau pe ringul de dans erau printre invitaţi. Au discutat cu fiecare, le-au mulţumit că le sunt alături.

La nuntă au fost invitate 650 de persoane. „Cum toată nunta a fost de bun gust, elegantă, la sfârşit am avut probleme cu darul. Pentru că nu ni s-au pus la dispoziţie plicuri şi a trebuit să le cerem. Asta pentru a nu ne obliga să dăm dar!", povestesc prietenii din Constanţa ai familiei Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii