Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Spataru nu a fost uitat la Medgidia

ro

05 Oct, 2009 02:44 2401 Marime text

spataru.jpgS-au scurs cinci ani de când artistul care a intrat în sufletele tuturor prin muzica sa a trecut în nefiinţă. Pe 2 octombrie ar fi trebuit să împlinească 70 de ani, iar locuitorii din oraşul său natal, Medgidia, nu l-au dat uitării.

În memoria sa a fost dezvelită o placă comemorativă la sala de sport a Şcolii IL Caragiale din Medgidia, care să le aducă aminte elevilor, dar şi dascălilor, despre personalitatea îndrăgitului cântăreţ. La eveniment a participat soţia artistului, Sida Spătaru, însoţită de primarul oraşului, Marian Iordache. „Deşi ne-ar fi plăcut tuturor să fie şi Dan cu noi la acest moment aniversar, sunt convinsă că Dan vede, de acolo de unde este, ceea ce facem şi se bucură că nu a fost dat uitării", a declarat cea care i-a fost alături lui Dan Spătaru de-a lungul vieţii.

Evenimentul nu a constat numai în dezvelirea unei plăci comemorative, sala de sport va purta numele artistului, dată fiind pasiunea acestuia pentru fotbal. În anul III la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a fost nevoit să se lase de fotbal, din cauza unei hernii de disc, şi şi-a îndreptat paşii către muzică. „Faptul că această sală poartă numele lui Dan Spătaru înseamnă că imaginea lui va rămâne permanent în minţile şi în inimile noastre. El a iubit sportul şi l-a studiat, iar elevii de astăzi şi generaţiile de mâine vor afla acest lucru şi vor ajunge să-l cunoască, astfel, pe cel mai îndrăgit cântăreţ pe care l-a dat Medgidia, Dan Spătaru", a declarat Marian Iordache, primar al oraşului Medgidia.

Dan Spătaru s-a născut pe 2 ocombrie 1939, într-o familie de învăţători. Copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut la Aliman, Ion Corvin şi Medgidia. În copilărie îi plăceau caii, iar mai târziu a fost vrăjit de lumea fotbalului, ulterior devenind cunoscut şi apreciat pentru cântecele sale.

Pe 8 septembrie 2004 s-a stins din viaţă, departe de meleagurile natale, în urma unui atac de cord. Mulţi au fost cei care, la cinci ani de la dispariţia sa, l-au dat uitării, dar şi mai mulţi sunt cei care încă îi mai fredonează cântecele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 05 Oct, 2009 07:00 Nu e rau ca s-a pus o piatra comemorativa dar de ce nu s-a tinut festivalul? Rusine conducerii Medgidiei.Daca era interesata de acest eveniment,umbla,strangea bani de la oameni de afaceri din toata tara.Cine nu arfi contribuit pt. acest scop nobil? Dar,primarul Iordache s-a invatat: n-avem bani. Asta este placa lui pt. orice. Rusine ,rusine Iordache,lasa-ne si dute cu toti PNL-istii tai incompetenti,ca ne-ati facut de rusine.DAN SPATARU,iarta-ne!!