Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Datornicii statului au de platit majorari de sute de miliarde de lei

ro

20 May, 2004 00:00 697 Marime text

TVA-ul este pe locul trei in topul incasarilor

DGFP Constanta a raportat depasiri ale plafoanelor stabilite privind incasarile curente si recuperarilor restantelor catre buget pentru luna aprilie de aproape 2000 de miliarde de lei fata de aceeasi perioada a anului trecut * Directia de Control Fiscal a stabilit impozite si taxe atrase suplimentar la bugetul de stat in valoare de peste 400 de miliarde de lei * Valoarea totala a incasarilor din valorificarea bunurilor confiscate in luna aprilie 2004 este de 1,7 miliarde de lei

In aceste zile, Directia Generala a Finantelor Publice Constanta a definitivat raportul lunii aprilie privind stadiul incasarilor la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale. Ca de obicei, aceasta institutie a raportat depasiri ale plafoanelor stabilite privind incasarile curente si recuperarile restantelor catre buget. Astfel, in perioada ianuarie-aprilie s-au realizat incasari la bugetul de stat (exclusiv incasarile in vama si cele incasate de Garda Financiara) in suma de 5242,7 miliarde de lei, iar in aceeasi perioada a anului precedent incasarile au fost de 3452,9 miliarde de lei. Incasarile la contributii sociale, in primele patru luni ale anului 2004, au fost de 2488 miliarde de lei, comparativ cu anul precedent, cand incasarile s-au situat la 2143,3 miliarde de lei. Activitatea de control desfasurata in luna care a trecut de catre Directia de Control Fiscal din cadrul DGFP Constanta a stabilit impozite si taxe atrase suplimentar la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale de stat, in valoare de peste 400 de miliarde de lei, incasandu-se un procent 25% in timpul controalelor. Cea mai mare pondere o au majorarile si dobanzile, al caror cuantum s-a ridicat, la sfarsitul celor patru luni, la peste 300 de miliarde de lei, urmate fiind de penalitati cu 71 miliarde de lei si taxa pe valoarea adaugata cu 14,4 miliarde de lei. Per total, taxele si impozitele atrase suplimentar la cele doua bugete cumuleaza 408,3 miliarde de lei, din care s-au incasat doar 10,8 miliarde de lei.

Confiscari si sechestre

In procesul de valorificare a bunurilor confiscate si trecute in proprietatea statului, comisia de evaluare din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a procedat la evaluarea marfurilor in conformitate cu OG 128/1998 si HG 514/1999, marfurile fiind apoi valorificate prin vanzare in regim de consignatie si prin licitatie publica. Valoarea totala a incasarilor din valorificarea bunurilor confiscate in luna aprilie 2004 este de 1,7 miliarde de lei. Pentru debitele stabilite si neincasate au fost instituite titluri executorii de catre Serviciul de Colectare a Veniturilor. In primele patru luni ale anului au fost emise peste 19.000 de somatii, pentru recuperarea a peste 30.170 miliarde de lei. Au fost puse sechestre la 301 bunuri mobile si 375 bunuri imobile, in valoare totala de 1361 miliarde de lei. Totodata, s-a inceput suspendarea la executarea silita la 263 agenti economici, suma de restituit bugetului de stat fiind de 1405 miliarde de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii